Nederlander trekt zich niets aan van Wilders film

Je kunt de tv of radio niet aanzetten of de krant niet openslaan en het gaat wel over de Wilders film 'Fitna'. Doodvermoeiend. De media raakt er niet over uitgesproken, maar de gemiddelde Nederlander lijkt 'Wilders moe' of laat zich niet bang maken. Nederlandse toeristen boeken nog steeds massaal vakanties naar landen als Turkije, Jordanië en Egypte. Sterker nog, de boekingen lopen voor op voorgaande jaren, zo blijkt uit de recente ANVR/Nipo cijfers. Reisorganisaties merken ook helemaal niets van angst bij reizigers.

Wanneer de film wordt uitgebracht breekt de pleuris uit, zo is de verwachting. Balkenende luidt de noodklok en roept dat stewardessen bang zijn om naar bepaalde bestemmingen te vliegen. "Niks van waar", zegt stewardesenorganisatie VKB.

Reisorganisaties melden dat er vrijwel geen vragen gesteld worden over de veiligheid op in landen als Turkije en Egypte. Zelfs sinds het 'Wildersalarm' van Balkenende van afgelopen vrijdag zijn ook daar geen vragen gesteld. "Helemaal niets", zegt Hans van Pruissen van Cheaptickets. "Het gekke vind ik: je leest en hoort overal dat iedereen met de Wildersfilm bezig is. Maar wij merken daar dus niets van."

Bij OAD Reizen uit Holten is de film intern wel ter discussie geweest. "De reiziger laat het echter niet meewegen", zegt directievoorzitter Louis Frankenhuis van de OAD-groep. "Juist landen als Egypte, Turkije en Indonesië zijn erg populair. We zijn zelf natuurlijk alert bij dit soort ontwikkelingen."

Volgens reisorganisatie TUI Nederland vindt de Nederlander de prijs van zijn vakantie veel belangrijker. De vogelgriep hield de toeristen nog wel weg uit Turkije en de terreuraanslagen in Egypte boezemden wel angst in, maar Wilders speelt geen enkele rol", aldus woordvoerster Simone van den Berg.

Bij Djoser Reizen, gericht op meer avontuurlijker vakanties, is het aantal boekingen groot. ,,We krijgen er vragen over, maar niemand laat zich tegenhouden", zegt directeur Herman van der Velde.

 

Reisorganisaties beloven coulant om te gaan met eventuele annuleringen van vakanties naar moslimlanden vanwege de Wildersfilm. Dat houdt in dat reizigers hun geld zullen terugkrijgen als er aanleiding bestaat zich onveilig te voelen.

Bron: Telegraaf en BN/de Stem

 

Lees ook:Turkije in een dip dankzij Geert Wilders
Lees ook:KLM weigert Geert Wilders op vlucht
Lees ook:Nieuw Garantiefonds voor Turkije specialisten
Lees ook:Griekenland minder populair bij toeristen
Lees ook:Toerisme de dupe van protesten Turkije

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nederlander trekt zich niets aan van Wilders film

  1. nederlander

    In het plaatje met de kop van Wilders staat een fout. Het arabisch geschreven stukje betekent het volgende: ahnatif(bullshit?) Waarschijnlijk heeft de maker van het plaatje deze gezet in de links-rechts volgorde, want als we het in rechts-links volgorde zouden lezen (zoals gebruikt in het arabisch) zou er staan Fitna, wat zou duiden op de film van die lolo. Dus dit is een beetje sukkelig en wekt bij mij ook de indruk dat jullie toch nog niet helemaal door hebben waar het over gaat. Succes met het aanpassen!

      /  
  2. Steef

    Goed zo, ga toch heen met die flauwekul!

      /  
  3. febo33

    Herman van de velde van djoser is onbetrouwbaar: hij betaalt lonen veel te laat maar trekt ondertussen rente daarvan…
    En speelt ondertussen de populaire jongen!

    GA NIET MET DJOSER (een ongeloofwaardige organistie!!!)

      /  
    1. Anoniem

      Dat Djoser een ongeloofwaardige organisatie is absoluut flauwekeul!!

        /  

Comments are closed.