Hoteltip: The Westbury Mayfair in Londen

http://images.pandarooms.com/main/562957.jpgMet de lage pondkoers kunnen mensen die met vakantie gaan naar Engeland een luxer hotel veroorloven dan een jaar terug het geval was. Een van de mooiste hotels van Londen is het Westbury Mayfair. Gelegen op Bond street, is het omgeven door winkels die merken verkopen als Moschino, Louis Vuitton en Chanel. Maar op nog geen vijf minuten lopen, sta je op de winkelstraat Oxford Street. En door de voordelige pondkoers, kun je daar helemaal los gaan.

Het hotel heeft net een enorme renovatie ondergaan van 25 miljoen pond. Het heeft daardoor niet haar tijdloze karakter verloren. Van de lobby tot de badkamers, ademt het nu een moderne klasse uit. De kamers van Westbury Mayfair hebben tijdens de opknapbeurt ook een make over gekregen en zijn allemaal uitgevoerd zoals je zou verwachten bij een vijf sterren hotel. In sommige badkamers zijn speakers aangebracht waardoor je de tv vanuit de badkuip kunt volgen. Naast kamers heb je ook verschillende suites maar deze kunnen erg in prijs oplopen!

Het personeel van het hotel is gewend gasten een behandeling te geven die hoort bij een hotel van dergelijke klasse. Er is altijd iemand die de tijd neemt om je uit te leggen hoe je ergens komt, of om mee te denken wat je het beste kunt bezoeken.

http://www.londonparties.co.uk/PICTURES/venuePics/ID-176-01.jpg

Tegenover het hotel ligt Sotheby’s, het bekende veilinghuis. Hier mag je gewoon naar binnen lopen en een kijkje nemen. Je kunt dan zien wat er wordt geveild of bij de veiling zelf aanwezig zijn. Het is de moeite waard om even te kijken wat er die dag op het programma staat. Wie weet kun je dan kunst bekijken die je normaal alleen in musea mag bewonderen.

Wie een hapje wilt eten, heeft in de buurt van de Westbury genoeg keuze. Het stikt er van de cafeetjes en restaurants. Het hotel zelf heeft ook een cafe, de Polo Lounge, waar je een drankje kunt doen. Het restaurant heet The Artisan en staat bekend als een van de beste plaatsen van Londen om te eten. Reserveren is nodig want sommige avonden zit het helemaal vol. Chef van het restuarant is Andrew Jones. Hij staat bekend om creatieve creaties en aparte ingredienten. Wie houdt van apart eten, moet zijn creaties eens proberen.

Het Westbury Mayfair is een echte aanrader voor mensen die houden van luxe en klasse.

Lees ook:Hoteltip: The Morrison Hotel in centrum Dublin
Lees ook:Het Strand Palace Hotel van Londen
Lees ook:Hotel zonder recensies wordt weinig geboekt
Lees ook:Villa Trapp opent de deuren in Oostenrijk
Lees ook:Jumbo omgebouwd tot hotel op luchthaven in Zweden

Geen reacties // Reageer