Ooit een te ambitieus reisschema gemaakt?

Teveel willen zien van een land
Wie van reizen houdt, wil vaak zoveel mogelijk zien. Met als resultaat een halsbrekende toer door een land dat je misschien beter in alle rust kunt bekijken. Het overkwam mij toen ik mijn reis naar Jamaica (2007) plande. In 8 dagen zou ik het hele eiland weleens even “doen”. Maar eenmaal ter plekke bleken de wegen van abominabele kwaliteit. Om mijn huurauto te sparen deed ik het rustig aan, wat resulteerde in autoritten van meer dan 10 uur.

Liever rustig aan doen
Of ik er spijt van heb? Niet echt, want ik heb veel van dit prachtige land gezien. Maar in de toekomst doe ik het rustiger aan. Het heeft wel wat om een bestemming maar voor een gedeelte te zien. Om wat langer op één plek te blijven en alle pracht rustig in je op te nemen. Moe thuiskomen kan niet de bedoeling van een vakantie zijn.

Wat zijn jouw ervaringen?
Vertel me alsjeblieft niet dat ik de enige ben die teveel hooi op zijn vork heeft genomen. Heb jij ook weleens vergissingen gemaakt bij het plannen van je reis? Bleek een bestemming bij aankomst veel groter dan in je reisgids? Deel je ervaringen met andere bezoekers van dit blog en laat een reactie achter!

Lees ook:Hotel en Casino in Las Vegas worden opgeblazen (filmpje!) met vuurwerk
Lees ook:Teveel vliegtaks betaald? Terugclaimen!
Lees ook:Reistrend voor 2014: Nichereizen
Lees ook:Zou jij doen aan woningruil?
Lees ook:82% van de vrouwen regelt de vakantie

Geen reacties // Reageer