13-jarige zeilster emigreert naar Nieuw-Zeeland

Laura Dekker is vast niet de enige 13-jarige drie droomt van verre reizen. Het verschil is alleen dat deze jonge zeilster er echt werk van maakt, met steun van haar ouders. In haar eentje wil Laura de wereld rond zeilen, maar het lijkt alsof juist die wereld tégen haar is gekeerd.

Onverantwoord
De Raad voor de Kinderbescherming vindt Laura’s plannen onverantwoord en spande een rechtszaak tegen haar ouders aan bij de kinderrechter.

Overdreven
Laura vindt de commotie overdreven. “Ik heb nog geen meter gezeild,” zei ze gisteren bij het verlaten van de rechtbank, die overigens pas vrijdag met de uitslag komt.

Nieuw-Zeeland
Om haar droom werkelijkheid te maken, heeft Laura een verzoek tot uitschrijving ingediend in Wijk bij Duurstede, haar huidige woonplaats. Daarin heeft ze te kennen gegeven zich ‘per direct’ in Nieuw-Zeeland te zullen vestigen. De jonge zeilster heeft naast een Nederlands paspoort ook de Nieuwzeelandse nationaliteit.

Lees ook:Laura moet nog twee maanden wachten
Lees ook:Laura zeilt naar Engels kindertehuis
Lees ook:Bekentenis in zaak overval Nederlanders in Nieuw Zeeland
Lees ook:Is Nieuw-Zeeland nog wel veilig?
Lees ook:‘Nieuw-Zeeland 30 centimeter dichter bij Australië’

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “13-jarige zeilster emigreert naar Nieuw-Zeeland

  1. Erik van Hintum

    Beste Laura,
    ook al ben je pas 13 jaar oud (jong) en heb je in je roots meegekregen van je ouders om een wereldreis te maken vindt ik dat dat gewoon moet kunnen. Anderen dromen misschien en maar enkelen hebben er het lef voor. Nederland, het land van betutteling!!!
    Ga ervoor!!

    Erik.

      /  
  2. Pingback: Laura zeilt naar Engels kindertehuis | Travel

  3. Pingback: Laura mag van rechter niet zeilen | Travel

  4. Zeilstra

    Hoi Laura,

    Wat een onzin!!!! hele nu.nl pagina en nieuws met jou hoofd!! ga ff lekker naar de kleuter school waar je met zeilbootjes in de waterbak kan spelen…

      /  
  5. Van Doorn

    Ga naar school en daarna werken zoals de rest van de kinderen in Nederland. Ik irriteer me mateloos aan dat hoofd van jou op nu.nl en tv. En wie betaald die rechtzaak etc?? Juist!!!!

      /  
  6. Koeman

    Even een reactie op Van Doorn!! laat dat kind met rust en haar dromen waar maken…you go girl!!! respect voor deze kids… LAURA LAURA LAURA!! tralalalalalalalal

      /  
  7. Jansen

    Prima verwoord Van Doorn! Of anders zo snel mogelijk uitschrijven uit Nederland en laten gaan! Papa zal hier wel weer een financieel slaatje uit slaan.

      /  
  8. Elly

    Volkomen terechte beslissing van de rechter!
    Dat ze goed kan zeilen is fijn! Maar een grietje van 13 alleen de wereld rond? Het leven bestaat uit meer dan zeilen en zit vol gevaren waar zij nog geen idee van heeft / en waarvan je niet kunt verwachten dat zij daar alleen mee om kan gaan.

    Als het mijn kind zou zijn, zou er geen spatje twijfel zijn: GEEN SPRAKE VAN!!

      /  
  9. idiovombandak

    Cool affair, I did not thought it was going to be so great when I read the link.

      /  

Comments are closed.