Merendeel toeristen van Sankay Hotel in Ilha Grande ontsnapt aan de dood

brazilie_hotel_2

Vooralsnog lijkt het er niet op dat er buitenlandse toeristen om het leven zijn gekomen tijdens de modderlawine op het vakantie-eiland Ilha Grande, maar uitgesloten wordt het niet. Het had veel erger kunnen aflopen, doordat niet het hele hotel verwoest is door de modderstroom. Het dodental van de modderstroom op het eiland Ilha Grande, vlakbij Rio de Janiero, loopt intussen wel verder op. Inmiddels zijn 26 lichamen geborgen. 11 lichamen zijn geïdentificeerd. De lichamen die tot nu toe geïdentificeerd zijn, zijn van Brazilianen.

 

De meeste gasten van het hotel zijn aan de dood ontsnapt. De modderstroom heeft niet het totale complex geraakt en juist dat deel waar de kamers zijn is overeind blijven staan. Een groot deel van de hotelgasten zijn met de schrik vrijgekomen en gered door een oplettende buurman. Dat meldt de burgermeester van Angra dos Reis. De dochter van de eigenaar van het hotel en een paar vrienden van haar zijn wel om het leven gekomen en behoren tot de 11 geïdentificeerde lichamen.

 

De buurman, een 32 jarige advocaat, hoorde een hoop lawaai bovenop de berg bij het Bananal strand. Hij vertrouwde het niet en bracht zijn gezin naar zijn boot om deze in veiligheid te brengen. Juist toen ze net op het water waren, hoorde hij een luide knal en zag de modderstroom naar beneden komen. “Het was enorm veel modder. Bomen braken als takken en de modderstroom nam alles mee wat hij onderweg tegenkwam. De modderstroom kwam uit in zee wat een enorme golf veroorzaakte, waardoor bijna onze boot omsloeg. Ik hoorde mensen vervolgens schreeuwen om hulp”, zei de advocaat.

 

Hij begon de mensen die hij kon bereiken met de boot op te pikken en bracht ze naar het nabij gelegen Pousada do Preto. Na een keer of vijf heen en weer gevaren te zijn, redde hij 50 tot 60 hotelgasten. In totaal verbleven 75 mensen in het Sankay hotel.

Lees ook:Modderlawines en overstromingen in Brazilie eisen minstens 66 levens
Lees ook:Hotel op Braziliaanse eiland Ilha Grande bedolven onder modderstroom, minstens 30 doden
Lees ook:Identificatie deel slachtoffers Madrid onmogelijk
Lees ook:Chinees luxe hotel bouwt pandareservaat
Lees ook:Reddingswerkers bevestigen dood van 2 Nederlanders en hun adoptiekind

Geen reacties // Reageer