5 doden door lawines in Oostenrijk

lawine Minstens vijf mensen zijn donderdag in Oostenrijk door lawines bedolven en om het leven gekomen. Een bergbeklimster, een langlaufer en 3 snowboarders kwamen niet levend uit de sneeuwmassa vandaan.  Sinds woensdag waarschuwen lawine experts in Tirol voor lawinegevaar. Alleen al deze week steeg het aantal slachtoffers door lawines in Oostenrijk tot minstens acht.

Een bergbeklimster uit Beieren kwam om bij een lawine in het Zillertal. Haar eveneens uit Beieren afkomstige begeleider slaagde er uren na het ongeval in, zich onder de sneeuwmassa uit te graven en met zijn gsm het alarmnummer te bellen. Hij werd met een helikopter gered en naar een ziekenhuis overgevlogen. Voor zijn vriendin kwam alle hulp te laat. Haar lichaam werd geborgen. De tocht naar de 2.244 meter hoge Sonntagsköpfl, waarnaar beiden op weg waren, geldt onder alpinisten niet als bijzonder moeilijk en er is nauwelijks lawinegevaar.

Donderdag kwamen ook twee snowboarders bij een lawine om in de buurt van Salzburg. Ze hadden de piste verlaten. Een andere snowboarder werd in het Vorarlberger Kleinwalsertal slachtoffer van een lawine. Hij kon pas na 45 minuten vanonder de sneeuw gehaald worden en overleed in het ziekenhuis. In Boven-Oostenrijk kwam een 29-jarige langlaufster door een lawine om het leven.

Lees ook:Lawines in de Franse Alpen eisen 5 doden
Lees ook:Zeven doden door lawines in Italie; hoog lawinegevaar in de Alpen
Lees ook:Alweer lawines in de Alpen, minstens 4 doden in Zwitserland
Lees ook:Nederlandse skiër komt om bij lawine in St. Anton
Lees ook:Drie doden door lawines in Alpen

Geen reacties // Reageer