Transavia gaat reorganiseren om concurrerend te blijven

transaviaLuchtvaartmaatschappij Transavia gaat reorganiseren bij in eerste instantie de ondersteunende diensten. Daarnaast wil de Nederlandse prijsvechter de inkomsten verhogen. Beide maatregelen moeten het bedrijf uit de rode cijfers halen.

Na 32 jaar op rij winst te hebben geboekt, zelfs in het crisisjaar 2009, zit Transavia volgens de vakbonden dit jaar tien miljoen euro in de min. Natuurlijk speelden de aswolk en het WK-voetbal mee, maar vooral de concurrentie van andere lowcostbedrijven is moordend. Dan blijkt dat Transavia, dat zowel charters als lijndiensten heeft, toch duur is. “We hebben eerst een kostenbeheersingsprogramma voor de korte termijn uitgevoerd en nu kijken we naar de lange termijn”, laat een woordvoerster van het bedrijf weten.

Dat heeft tot nu toe geresulteerd in het opheffen van de operatie in Denemarken per 1 april 2011. “Verder willen we de inkomsten verhogen door meer bestemmingen te openen, met de KLM samen bepaalde plaatsen aan te vliegen en passagiers van de KLM te laten overstappen op onze toestellen. Ook wordt gekeken of we meer gaan vliegen vanaf Rotterdam en Eindhoven. Maar we moeten ook concurrerend blijven”, benadrukt de woordvoerster.

En dus wordt nu onderzocht hoe de ondersteunende diensten nog efficiënter kunnen worden. ,,Het is toch samen uit, samen thuis. Dus is het niet fair om vooral op de kantoren de klappen te laten vallen. Je moet ook naar het vliegend personeel kijken”, meent Maarten Hoelscher van vakbond De Unie.

Lees ook:Terreurdreiging doet Transavia besluiten niet te vliegen naar Sharm-el-Sheikh
Lees ook:Transavia breidt haar lijndiensten vanuit Denemarken nu al uit
Lees ook:KLM en Transavia gaan prijzenslag aan met lowcost airlines
Lees ook:Transavia stopt lijndienst op Milaan Bergamo
Lees ook:Boeing Transavia op Schiphol ontruimd na steekvlam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Transavia gaat reorganiseren om concurrerend te blijven

  1. Elke

    Ik woon zelf in Berlijn en voorheen was Transavia een goedkope optie. Maar tegenwoordig zijn de tickets zo prijzig dat ik dan liever met de trein naar Nederland ga. Het duurt wat langer, maar is ook stukken goedkoper.

      /  

Comments are closed.