Reis jezelf jong

Als reiziger heb je het waarschijnlijk altijd al geweten, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen: Reizen maakt jonger, productiever, slimmer en sexier!  Yeah! 

Jong
Reizen in plaats van anti- rimpel creme.  Het klinkt als een prachtig alternatief op de peperdure potjes van de plaatselijke drogist. Reizen werkt volgens de onderzoeker David Eagleman van de Baylor College of Medicine in Houston als een regelrechte verjongingskuur. Vanwege de nieuwe indrukken die je  opdoet tijdens een reis ervaar je tijd als een ruimer begrip. Dit zorgt ervoor dat je als vastgeroeste volwassene weer zo blij als een kind kan genieten van iedere minuut in plaats van een te kort aan tijd te ervaren in je drukke en geroutineerde leven.

Slim
Creatiever en zelfbewuster, dat maakt reizen je volgens psychologisch onderzoek gedaan aan de Universiteit van Indiana. Hiervoor moet je wel iets meer doen dan alleen maar op het strand liggen en kroketten eten bij Friet van Piet. In aanraking komen, of je alleen al verdiepen in een andere cultuur zorgt ervoor dat je jezelf bewust wordt van je eigen overtuigingen en zienswijze. Hoe verder en gekker je reis, hoe creatiever je thuiskomst.  

Productief
Langere vakanties betekent helemaal niet direct een lagere productiviteit zo blijkt uit de cijfers van een hele mond vol bronnen bij elkaar. Een bewijs dat meer vakantie meer productiviteit oplevert is er helaas nog niet, maar dat meer vakantie een goed effect heeft op de productiviteit van werknemers is een feit.

Sexy
Vakantieverhalen en een bruine kleur zorgen ervoor dat je onweerstaanbaar bent tijdens je eerste date zo blijkt uit onderzoeksgegevens van de datingsite ItsJustLunch.com. Het vertellen over je hobbies en reisverhalen blijkt een perfecte verleidingstruc te zijn. Hierbij weet je dus voortaan wat je moet doen met al je reisverhalen… de kroeg in en kletsen maar!

Bron: http://bit.ly/ko3yYl

Lees ook:Easyjet wil discriminatie op Schiphol stoppen
Lees ook:Amsterdamse reist met elektrische tuktuk naar Portugal
Lees ook:Reizen maakt aantrekkelijk!
Lees ook:Relatieplanet komt met reizen voor singles
Lees ook:Ik ga op reis en neem mee… een reisverzekering

Geen reacties // Reageer