Woongebied Jarawa-stam verboden gebied voor toeristen

Een leefgebied van een Indiaase stam is verboden gebied geworden voor toeristen. Dat heeft het Hooggerechtshof bepaald. Het gaat om het leefgebied van de Jarawa-stam. De Jarawa-stam zou duizenden jaren geleden als een van de eerste groepen uit Afrika naar Azië zijn gereisd en zich hebben gevestigd op de Andaman-eilanden, waar zij duizenden jaren geen tot nauwelijks contact met andere mensen hebben gehad.

Seksueel misbruik

De laatste jaren werd het gebied druk bezocht door toeristen. De leden van de stam zijn door het ontbreken van contact met andere mensen ontzettend vatbaar voor Westerse ziekten waar zij geen immuniteit voor hebben opgebouwd. Ook zou er sprake zijn van seksueel misbruik van vrouwen door Westerse toeristen.

Ontwikkeling

Het Hof heeft nu alle commerciële activiteiten in het gebied verboden, echter mogen er nog steeds bussen door het gebied rijden. Niet iedereen is het eens met het verbod. Zo zouden een heleboel inwoners van India het niet eens zijn met het isoleren van de stam. Zij pleiten voor ontwikkeling van het land en vinden ook dat het toerisme naar India bevorderd moet worden.

Heb jij wel eens een stam bezocht waar men nog weinig contact heeft gehad met andere mensen? Hoe reageerden deze mensen op jou? Zou je als je nu op het bezoek terugkijkt weer de keuze maken om deze stam te bezoeken?

Lees ook:Indianenstam ontdekt
Lees ook:Nieuws: Mexicaanse griep treft inheemse indianenstam
Lees ook:DVD: Watch it: Tribe!
Lees ook:Oproep tot toeristische boycot Botswana
Lees ook:Toeristen gedood in Kenia

Geen reacties // Reageer