Helft Nederlanders rekent op buren tijdens vakantie

Wanneer het aankomt op de beveiliging van je huis tijdens de vakantie, blijkt bijna de helft van Nederland op de buren te rekenen. Dat wijst een onderzoek uit van de Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven (VEB), de grootste brancheorganisatie binnen de beveiligingssector. Bijna 45 procent vertrouwt erop dat de buren een oogje in het zeil houden, zo komt uit het onderzoek van marktonderzoeksbureau IBT naar voren.

Dagelijks wordt er bij 175 huishoudens ingebroken. Tijdens de vakantieperiode neemt dit met een vijfde toe. De VEB liet daarom onderzoeken of en hoe Nederlanders hun huis beveiligen tijdens de vakantie. Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de ondervraagden vreest voor inbraak. Toch treft niet iedereen maatregelen om dat te voorkomen. Zo doet bijvoorbeeld bijna 20 procent helemaal niets om een mogelijke inbraak te voorkomen wanneer ze op vakantie gaan. Slechts 25% van de ondervraagden heeft extra voorzorgsmaatregelen getroffen zoals bijvoorbeeld bouwkundige beveiliging of de aanleg van een alarmsysteem.

Voorzitter Paul van der Velde van de VEB is niet verbaasd over de uitkomst van het onderzoek. “Dit soort geluiden horen we al decennia lang. Maar een goed beveiligd huis blijft altijd beter dan een goede buur. Want ook die gaat normaal gesproken ’s nachts naar bed en is niet altijd aanwezig. Zorg daarom voor degelijk hang- en sluitwerk liefst in combinatie met een goede alarminstallatie en adequate alarmopvolging van een door de VEB erkend beveiligingsbedrijf. Op de website www.veb.nl staat een overzicht van deze bedrijven.”

Al is volgens Van der Velde met enkele simpele handelingen al veel leed te voorkomen. Zo wijst hij erop dat veel mensen bijvoorbeeld vergeten hun reservesleutel onder de mat of uit de bloempot te halen. “Of ze laten kostbare spullen in het zicht liggen. Hou tijdens de vakantie de gordijnen of zonwering gewoon open en vraag iemand om regelmatig de post van de mat te halen. Zorg ervoor dat de woning een zoveel mogelijk bewoonde indruk maakt. Daarnaast melden veel mensen op sociale media als Facebook, Twitter en Hyves dat ze op vakantie gaan. Doe dit niet, want ook daar leest het dievengilde steeds vaker mee”, besluit de VEB-voorzitter.

Lees ook: 7 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:ADV: Met een veilig gevoel op vakantie
Lees ook:Veel Nederlanders nemen ‘socialemediastop’ op vakantie
Lees ook:Veel Europeanen willen in 2014 vaker op vakantie
Lees ook:7 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen
Lees ook:Slecht zittende bikini’s en zwembroeken grootste zomerafknapper

Geen reacties // Reageer