Onderzoek haalbaarheid commerciële vluchten vanaf Leeuwarden

Er moet onderzocht worden of er alternatieven zijn voor het geval Defensie de vliegbasis in Leeuwarden moet sluiten. Dat stelt het Friese Statenlid Jelle Hiemstra van de provinciale partij Friese Koers zaterdag in de Leeuwarder Courant. Volgens Hiemstra moet er onderzocht worden of het ook mogelijk is om commerciële vluchten te gaan verzorgen vanaf de vliegbasis indien Defensie moet gaan bezuinigen op deze vliegbasis.

Op de vliegbasis in Leeuwarden staan twee F-16′s gestationeerd. Ook is de vliegbasis de thuisbasis van de SAR-helikopters. Voor lijnvluchten zijn Friezen momenteel aangewezen op Groningen Airport Eelde. Voor civiele vluchten moet men in Drachten zijn. Daar is een verharde baan van 950 meter.

Lees ook:Ryanair krijgt basis op Maastricht Aachen Airport
Lees ook:Alweer terminal ontruimd in New York, dit keer op de luchthaven JFK
Lees ook:Herrie in de heli: Herman den Blijker stort neer
Lees ook:Mist legt vliegtuigverkeer Eindhoven plat
Lees ook:Lichaam Nederlandse jongen gevonden in Noorse rivier

1 Reacties // Reageer

One thought on “Onderzoek haalbaarheid commerciële vluchten vanaf Leeuwarden

  1. P.J.M. Grove

    Ben blij dat de heer Jelle Hiemstra mijn reactie van 28 augustus in deze krant heeft gelezen over het aanpassen van de vliegbasis Leeuwarden om het zo geschikt te maken voor commerciële luchtvaart. Met de aanpassing van vliegveld Leeuwarden en de baan verlenging van vliegveld Eelde heeft het noorden een mooie kans voor een gezonde commerciële toekomst. Wanneer vliegmaatschappijen een nieuwe bestemming opnemen in hun roete netwerk wil men ook een alternate vliegveld in de buurt hebben, dat drukt de kosten in geval van uitwijken. Met deze ontwikkeling is de uitbreiding van vliegveld Lelystad niet nodig. Op termijn kan Schiphol uitbreiden met Schiphol Katwijk, zie http://www.schipholkatwijk.nl Daar is dan de plaats voor gigantische distributie centra wat dag en nacht open kan zijn en wat de potentie heeft uit te groeien tot een enorm knooppunt.SchipholKatwijk is d.m.v.een magneet trein van Siemens verbonden met Schiphol, welk vliegveld s’nachts kan worden gesloten.

      /  

Comments are closed.