Corendon laat 170 mensen Gambia ‘testen’ in 1 dag

Het klinkt bijna als een schoolreisje: 170 genodigden mochten gisteren een dagje Gambia uittesten! Om 01.30 vertrok een vliegtuig vanaf Schiphol naar Banjul om de nieuwste bestemming van Corendon te testen. 

Programma

Voor de testdag naar Gambia hadden zo’n 20.000 mensen zich opgegeven. Daaruit is een selectie gemaakt van reisagenten, journalisten en prijswinnaars. Om iets over 7.00 uur kwamen de reizigers aan in Gambia waar zij de hele dag konden proeven van het Afrikaanse land. De dag begon met een ontbijt in een strandhotel, vervolgens is de groep verder gereisd naar het Makasuto natuurpark waar zij wilde dieren als apen en krokodillen konden bewonderen. ‘s Middags ging de groep naar de lokale markt in Banjul en verder was er gelegenheid om naar de bekendste badplaats van Gambia (Kololi) te gaan of een duik te nemen in de Atlantische Oceaan. Aan het begin van de avond was er een barbecue op het strand waarna de reizigers-voor-1-dag om 21.00 uur weer in het vliegtuig terug naar Amsterdam stapten.

Briljant concept

Het idee van een dergelijke testreis is fantastisch. In 1 dag proeven of een vakantieland wat voor je is is een briljant concept dat in de toekomst wellicht ook voor particulieren mogelijk zal zijn. Ook voor pers en reisagenten is dit een goede manier om te kijken wat een land te bieden heeft. Natuurlijk valt een land niet in 1 dag te ontdekken, daar kun je gerust minimaal 3 weken voor uittrekken en dan nog zie je misschien maar 10%.

Aangepast reisadvies

Vorige week kwam Gambia nog in het nieuws vanwege het aanpassen van het reisadvies naar het land. Vanwege onrusten over het ter dood veroordelen van een aantal mensen is het reisadvies aangepast.

Had het jou ook leuk geleken om in 1 dag een land te testen? Welk land zou dan jouw voorkeur hebben om naartoe te gaan? Wat vind je van de actie van Corendon?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Corendons tweede 24-uurs testvlucht naar Eilat
Lees ook:Reisadvies voor Gambia aangepast
Lees ook:Festivals wereldwijd: International Roots Festival Gambia
Lees ook:Eind november vliegt ook Corendon weer op Egypte
Lees ook:Schiphol favoriet bij Canadese reisagenten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Corendon laat 170 mensen Gambia ‘testen’ in 1 dag

  1. Pingback: Corendons tweede 24-uurs testvlucht naar Eilat | Travel