Twee noodlandingen RyanAir dit weekend

Driedubbel pech voor prijsvechter RyanAir de afgelopen week. Eerst raakten een passagier en twee bemanningsleden gewond bij hevige turbulentie, zaterdag moest er een noodlanding gemaakt worden op Barcelona en gisteren was het weer raak; een voorzorgslanding in Madrid. 

Noodlanding in Madrid

Het toestel dat een voorzorgslanding maakte in Madrid was onderweg van het Franse Beauvais naar Tenerife toen het problemen kreeg. Wat er precies mankeerde aan het toestel is niet bekend gemaakt. In Madrid is een reparatie uitgevoerd waarna de vlucht met drie uur vertraging weer verder kon vliegen naar de bestemming.

Motorproblemen

Het toestel dat zaterdag op Barcelona een noodlanding maakte was onderweg van Bristol in Groot-Brittannië naar het Spaanse Reus. Het vliegtuig had motorproblemen gekregen waarna het eerder moest landen.

Onderzoek ingesteld

De Spaanse luchtvaartautoriteiten hebben onlangs nog een onderzoek ingesteld naar RyanAir vanwege drie toestellen die op een en dezelfde dag (26 juli) een aanvraag voor een noodlanding indienden omdat ze te weinig brandstof hadden.

Vlieg jij wel eens met Ryanair? Heb jij wel eens problemen ondervonden tijdens een vlucht van Ryanair of is het altijd tiptop voor elkaar?  Reageer!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Passagiers Ryanair vliegtuig gewond na valduik
Lees ook:KLM vliegtuig maakt voorzorgslanding in Oeganda
Lees ook:153 doden bij vliegtuigongeluk Spanair in Madrid
Lees ook:Toeristenbelasting Spanje fors duurder
Lees ook:Nieuwe noodlanding Qantas vliegtuig

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Twee noodlandingen RyanAir dit weekend

 1. Niels

  Gisteren met Ryanair van Göteborg (Zweden) naar Brussel gevlogen. Vlucht was ruim 4 uur vertraagd; we kregen verder niet te horen waarom. Op de website van Ryanair stond dat er technische problemen waren. Het vliegtuig dat voor onze vlucht gebruikt moest worden vertrok 3 uur te laat vanuit Brussel naar Göteborg en heeft er meer dan 3 uur over gedaan (veel te lang, staat anderhalf uur voor), wat doet vermoeden dat het wellicht ergens onderweg een tussenlanding heeft gemaakt. Toen we eindelijk in het vliegtuig zaten, de riemen vast moesten, de veiligheidsvoorlichting was afgehandeld en het merendeel van het cabinepersoneel haar stoelen had ingenomen, ratelde de purser in gebrekkig Engels over het feit dat op de twee vorige vluchten met dit vliegtuig er problemen waren geweest met het landingsgestel van dit toestel (kwam niet naar buiten), maar dat ze (en ik citeer) ‘hem hadden verteld dat ze denken dat het probleem nu verholpen zou moeten zijn’. Das een lekkere opsteker, zeker voor iemand met vliegangst. 5 seconden later draaiden we de startbaan op en begonnen we vaart te maken. Uiteindelijk arriveerde we na 2,5 uur vliegen in Brussel (opnieuw veel te laat).

  Wat ik zeker weet is dat het probleem niet in Göteborg verholpen is; dus wellicht is het tijdens een eventuele tussenstop gerepareerd. Tijdens onze vlucht waren er 3 pogingen nodig om het landingsgestel naar buiten te krijgen; echt vlak voor ‘touch-down’ kwam het er eindelijk goed uit.

    /  
 2. Frank

  Heb al 5 x met ryanair gevlogen, en moet zeggen bevalt prima.
  Goedkoop, en mooi op tijd. Instappen en wegwezen.
  Dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van passagiers.
  Veiligheid voorop.
  Zelf geen klachten over deze maatschappij.

    /  

Comments are closed.