Meer dan 11% minder boekingen voor herfstvakantie

barcelona-spain-spanje-3234990-hWe houden met z’n allen steeds meer de hand op de knip. Terwijl de herfstperiode met uitstek een heerlijke periode is om er eens lekker op uit te gaan, worden pakketreizen in deze periode steeds minder geboekt. Volgens de ANVR zijn het aantal boekingen van pakketreizen gedaald met 11,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is dat reizen naar Frankrijk maar liefst 40% minder geboekt worden. Reizen naar Spanje dalen met 11%. Het aantal reizen dat geboekt wordt naar de nummer 1 zonbestemming Turkije zijn nagenoeg hetzelfde gebleven, al is daar ook een daling van 1% in te zien.

Volgens een woordvoerster van de ANVR ligt de reden van de daling bij de economische crisis. Volgens haar voelen mensen dit in hun portemonnee en houden zij de hand liever even op de knip. Ook het faillissement van OAD drukt het aantal boekingen flink.

De reden dat reizen naar Turkije het nog wel goed doen, is omdat daar veel all-inclusive vakanties worden gedaan. Op die manier weet men precies wat men kan verwachten qua kosten.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Vakantie boekingen onder het vriespunt. Vooral wintersport loopt slecht
Lees ook:Nieuws: Crisis op de piste
Lees ook:Griekenland minder populair bij toeristen
Lees ook:Nederlanders nog niet bezig met vakantie
Lees ook:Toeristen laten Griekenland links liggen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meer dan 11% minder boekingen voor herfstvakantie

  1. Cornelius

    We hebben het hier dus over de 3e of 4e vakantie per jaar he ?

      /  

Comments are closed.