Weekendje koninklijk kasteel voor 62.000 euro

Schermafbeelding 2014-06-17 om 20.31.21Als je nog een behoorlijke duit over hebt voor een weekendje weg dan vertrek je binnenkort naar Schotland om een weekend door te brengen in een kasteel van de Queen Mum Elizabeth Bowes-Lyon. Kost dat? 62.000 euro voor een verblijf met twaalf mensen.

De Queen Mum, moeder van de huidige koningin Elizabeth, kocht het 16e eeuwse kasteel in 1952, kort na het overlijden van haar man en na de troonsbestijging van haar dochter. De Queen Mum had Schotse roots en zag het kasteel als een soort van thuiskomen. Ze richtte het kasteel naar eigen smaak in en verbleef er vaak in de zomermaanden.

Na haar dood in 2002 kreeg prins Charles het beheer over het kasteel. In de zomer verblijft hij er een enkele keer samen met zijn vrouw Camilla. Omdat het kasteel recent verbouwd is en de kosten van het onderhoud nogal hoog zijn, is er besloten om het kasteel enkele weekenden per jaar te gaan verhuren om deze kosten te kunnen dekken. Niet zomaar iedereen kan er het weekend doorbrengen; het kasteel is alleen beschikbaar van vooraf geselecteerde en welgestelde gasten.

Tijdens het verblijf zijn de gasten wel van een heleboel gemakken voorzien. Zo is er personeel en entertainment aanwezig. Slapen in de slaapkamer van Queen Mum zit er niet in, maar de kamer van haar eveneens in 2002 overleden dochter Margaret kan wel.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Photo credit: jasons_show / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

Lees ook:Kritiek op namaaksloppenwijk voor toeristen
Lees ook:Overnachten in een Franse boomhut al vanaf 30 euro
Lees ook:Moeder vervolgt om op vakantie sturen van haar dochter
Lees ook:Meisje slaapt door tijdens autodiefstal
Lees ook:Martinair mogelijk overgenomen door KLM-AirFrance

Geen reacties // Reageer