3000 euro boete voor knijpen in borsten tijdens San Fermín

PamplonaHet bestuur van de Spaanse stad Pamplona wil korte metten maken met een trend die de laatste jaren tijdens de San Fermínfeesten is ontstaan; het knijpen in en het betasten van borsten door mannen. Het bestuur van de Spaanse stad wil dit jaar de feesten netjes houden en verbiedt daarom het nieuwe fenomeen. Wie over de schreef gaat riskeert een boete tot 3000 euro.

De San Fermínfeesten, die van 6 juli tot en met 14 juli plaatsvinden, zijn wereldwijd bekend vanwege de stierenrennen. Iedere ochtend worden om acht uur ‘s ochtends zes stieren door de straten van Pamplona gejaagd. Het is gebruikelijk dat mannen zichzelf willen bewijzen en voor de stieren uit rennen.

De laatste jaren is er naast deze traditie de traditie van het borstenknijpen bijgekomen. Sommige vrouwen laten zich vrijwillig betasten, maar ook ongewenste praktijken vinden plaats die steeds van ernstiger aard zijn. Het bestuur van Pamplona kreeg een paar jaar geleden de kritiek dat zij de ongewenste aanrakingen in de doofpot stoppen om het imago van de feesten hoog te houden.

Voorafgaand aan de feesten heeft het stadsbestuur een campagne in het leven geroepen om mannen bewust te maken en te wijzen op de hoogte van de mogelijke boete.Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Stierenrennen in Pamplona: 4 gewonden
Lees ook:16-jarige overleden bij stierenrennen
Lees ook:Dode bij stierenrennen Pamplona
Lees ook:Nieuws: Drooglegging in de Costa Brava
Lees ook:Naakte Amerikaanse toerist in Duitsland

Geen reacties // Reageer