Actieve jongerenreizen, tijd voor wat anders!

De geijkte jongerenvakantie is een combinatie van uitgaan, op het strand liggen en wachten op de volgende avond en is vaak helaas niet zo spectaculair. Voor jongeren die wel eens iets anders willen is er inmiddels volop keus in actieve jongerenreizen. Bij een actieve vakantie zul je merken dat de adrenaline tijdens de outdoor activiteiten ervoor zorgt dat je veel intensiever van je vakantie geniet. Daarnaast levert het natuurlijk fantastische foto’s op als je vanaf een megarots de rivier inspringt of raftend een wildstromende rivier afdaalt.

In dit artikel zetten we een paar mooie actieve jongerenreizen voor je op een rijtje. Het is trouwens niet zo dat je tijdens een meer actieve jongerenreis geen tijd meer hebt om lekker uit te gaan, dat hoort er natuurlijk gewoon bij!

Jongerenreis topper: Kroatië

Voor wie zoekt naar een ideale combinatie tussen uitgaan, lekker aan het strand liggen, mooi weer en actief bezig zijn is Kroatië een fantastische bestemming voor een jongerenreis. Vanaf een camping direct aan het strand beleef je activiteiten als raften, zeekajakken, snorkelen en canyoning, terwijl je in de middagen tijd hebt om te chillen op het strand en in de avonden op pad kunt met je reisgenoten.

Met een camping op slechts 30 meter van het strand, een temperatuur van rond de 30 graden een geweldige manier om actief bezig zijn te combineren met een echte jongerenvakantie.

Meer weten over deze jongerenreizen Kroatië?

Actieve vakanties Frankrijk

Op loopafstand van het stadje Guillestre, middenin de Franse Alpen worden ook komend zomer weer jongerenreizen georganiseerd voor jongeren die echt zoeken naar een actieve vakantie en waar het uitgaan net iets minder belangrijk is dan het beleven van geweldige outdoor activiteiten. Met keus uit maar liefst drie reisprogramma’s is Frankrijk een toplocatie voor jongeren die zoeken naar actie en avontuur.

Raften op een wildstromende rivier, canyoning met sprongen van 6 tot 8 meter, rotsklimmen, abseilen, hydrospeed zijn een paar van de activiteiten die je hier kunt beleven. Optioneel kun je nog kiezen voor een tandemsprong parapente of een spectaculaire downhill mountainbike tocht.

Slovenië ontdekken!

Slovenië is een goedkope reisbestemming en ideaal voor jongeren. Het ligt op redelijke afstand van Nederland, het is er in de zomer vaak prachtig weer en de bergen zijn ruig. Het is ook nog eens een reisbestemming waar je ter plaatse heel goedkoop uit bent. Zo betaal je er voor een halve liter bier maar 1,5 euro gemiddeld en zul je merken dat ook het eten in restaurantjes veel goedkoper is dan we in Nederland gewend zijn. Wist je trouwens dat je er gewoon met de euro kunt betalen? Makkelijk vergelijken dus!

In Slovenië staan onder andere paintball, raften en bellyak (een soort bodyboarden op de rivier) op het programma. Extra leuk is dat we deze jongerenreis vanaf een camping organiseren waar nog veel mag en kan.

Meer van de rondreizen? Dat kan natuurlijk ook!

Steeds meer jongeren kiezen voor rondreizen. Dat kan natuurlijk zelf, maar met een groep is vaak net iets leuker. Er zijn leuke rondreizen te vinden naar bijvoorbeeld Ierland of door Noorwegen of Zweden, maar je kunt ook een stapje verder gaan en bijvoorbeeld een rondreis Amerika boeken, waarbij je een deel van de USA zult verkennen. Keus genoeg dus!

Dus: skip Salou en Sunny beach en ga voor actie!

Als je eens iets anders wilt beleven, wilt genieten van de thrills en het avontuur, maar ook wilt genieten van een vakantie met andere jongeren is een actieve jongerenreis een hele goede optie. Behalve iets te doen overdag zul je merken dat je vakantie veel intenser wordt en je extra geniet van het ontspannen op de andere momenten. Tijd voor avontuur, gezelligheid, actie en afwisseling dus! Even een jaartje geen Sunny Beach, maar gewoon genieten van een intensieve, avontuurlijke jongerenreis!

Over Simi Reizen

Simi Reizen is aanbieder van actieve jongerenreizen in Europa & de VS. In 2014 en 2015 won Simi Reizen verschillende awards, waaronder die als beste jongeren reisorganisatie, beste aanbieder van actieve vakanties en als organisatie met de beste reisleiding. Jaarlijks kiezen vele Nederlandse en Vlaamse jongeren voor de avontuurlijke jongerenreizen van Simi. In de zomervakantie van 2016 heb je weer volop keus in avontuurlijke, afwisselende groepsreizen voor jongeren. Ga voor avontuur, gezelligheid en afwisseling.

Geen reacties // Reageer