Backpacken in China… bereid je voor!

Roggelende, stinkende Chinezen die geen woord of gebaar van jou begrijpen en je altijd de verkeerde kant op sturen. Geen idee wat je te eten krijgt en heeeel veeel mensen. Backpacken in China is niet zo eenvoudig, maar misschien wel de ultieme backpacktrip voor diegene die Thailand en Australië wel gezien hebben. Maar een goede voorbereiding op je reis is wel van groot belang. Een aantal punten waar je rekening mee moet houden:

  1. Chinezen spreken een voor jou onbegrijpelijke taak en Engels spreken ze bijna nooit. Gebaren die voor ons heel logisch zijn, kunnen daar wel eens iets heel anders betekenen. Kom je overal op de wereld met gebaren nog een hel eind, in China niet!
  2. China heeft de grootste bevolkingsdichtheid van de wereld. Een klein plaatsje op de kaart is in werkelijk in onze ogen een metropool. De weg vinden is niet even gemakkelijk in alle plaatsen en op stations is het vaak een grote chaos.
  3. Chinezen hebben het niet zo op huisdieren. Alles wat beweegt kun je eten. Denk niet te veel na over wat je eet…..
  4. China is heel groot. Denk niet dat je heel China in 2 weken kan zien (of je moet net de lotto hebben gewonnen). Je ontkomt bijna niet aan binnenlandse vluchten, zeker als je weinig tijd hebt. . .
  5. In China vind je geen leuke pittoreske hotelletjes of hostels. Ze kennen daar alleen massale ongezellige hotels. Een nachtje slapen kost je hier al snel 40 euro (voor een beetje goed hotel)

Afgeschrikt? Nee, China is een geweldig land om in te reizen. 

Hou er alleen rekening mee dat je aan de Chinezen zelf niet veel zult hebben.Even de weg vragen betekent zeker niet dat je die ook gaat vinden en aan een Chinees vragen welke bus je moet pakken werkt ook niet. Taxichauffeurs weten vaak de weg niet naar jouw hotel en ga zo maar door. Als backpacker moet je wel over heel veel geduld en rust beschikken. Maar als je hier rekening mee houdt en je niet gek laat maken, dan beleef je absoluut een geweldige en indrukwekkende tijd.  

Er is in China zoveel te zien en te beleven. TravelGuideChina.com is een zeer uitgebreide website met ove vrijwel elke toeristische plaats veel informatie, maar ook handige tips en links.

Om je goed voor te bereiden op je trip, is het handig om van te voren je route in grote lijnen al wel uit te stippelen (in Thailand zou je dat misschien niet doen), want het kiezen van een logische route kan je ook een hoop geld besparen (lees binnenlandse vluchten vermijden). China heeft namelijk een prima trein-netwerk en een treinkaartje is niet zo heel duur. Op deze website vind je een zoekmachine met alle treinverbindingen in China. Heel Handig.

Lees ook:“Whele do you come flom?” Verbod op slecht Engels spreken in China!
Lees ook:De beste wensen voor 4705! Het is Chinees Nieuwjaar
Lees ook:De beste wensen voor 4707! Het is Chinees Nieuwjaar
Lees ook:Chineze toeristen enorme bron van inkomsten
Lees ook:Vliegtuigen vol met chinezen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Backpacken in China… bereid je voor!

  1. Marlous

    Wat een onzin stuk dit en vooral het neerbuigende ”roggelende, stinkenede Chinezen”, China vond ik in 1 woord geweldig om in te backpacken en het is zeker niet zoals jij hier beschrijft. Betreft de hotels en hostels, ik heb juist in China ervaren hoe gezellig en aangenaam hostels kunnen zijn, geen 1 enkele slechte ervaring mee. De hostels vind ik zeker een hele grote aanrader voor mensen die van plan zijn te gaan reizen in China. Het is ook vooral hoe je eigen houding is tegenover de bevolking, je niet gedragen als een arrogante, westerse toerist, MAAR je openstellen voor hun cultuur, kun je dit niet ga dan fijn in een all-in resort op Spanje oid zitten. Chinezen zijn uiterst behulpzaam, en zoals wij moeite hebben met hun taal hebben zij dit ook met onze talen. Met handen en voeten werk en een Lonely Planet kom je heel erg ver. Triest om toch dit soort stukken op Internet tegen te komen waar ik me diep voor schaam!

      /  

Comments are closed.