Hele maand december kerstsferen in Praag

Niet voor niets staat Praag in het onderzoek van Stedentripper op de vierde plaats als het gaat om de steden waar Nederlanders het liefst naartoe gaan om te kerstshoppen. Praag staat bol van sfeer in december; er zijn twee grote kerstmarkten die geopend zijn van 1 december tot en met 6 januari, waar je naar hartelust je kerstinkopen kunt doen en kunt genieten van de lekkerste kerstlekkernijen. Op het Oude Stadsplein staat een enorme kerstboom die op 1 december traditioneel wordt ‘aangestoken’. 

Shoppen in Praag 

De Tsjechische hoofdstad heeft veel te bieden op shopgebied. Aantrekkelijke prijzen, bijzondere boetiekjes en antiek en curiosa zijn enkele steekwoorden over shoppen in Praag. Wanneer je genoeg hebt van alle kerstballen en de hete punch is het dus nog prima shoppen in de rest van Praag. Bekijk ook de bijzondere gebouwen van het historische centrum. Dit centrum is een van de mooiere van Europa en staat dus ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Europa. Tijdens de kerstperiode worden vele van deze historische gebouwen extra mooi verlicht dus ‘s avonds is het er prachtig!

Het Kindje Jezus van Praag

Wanneer je klaar bent met winkelen maar toch in de kerstsferen wilt blijven kun je een bezoek brengen aan het Kindje Jezus van Praag. Dit wassenbeeldje van Jezus is slechts 47 centimeter groot maar toch worden er wonderen aan toegekend. Zo zouden de Zweden in 1648 Praag niet in brand hebben gestoken vanwege het beeldje. Jaarlijks komen er tienduizenden mensen naar Praag om voor het beeldje te bidden. Leuk detail: het beeldje heeft meer dan 85 verschillende kledingstukken en wordt geregeld verkleed door de nonnen.

Zelf naar Praag in december? Kijk dan op Czechtourism.com

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Zeemeerminnenbeeld Denemarken vandaag 100 jaar
Lees ook:Tsjechiëtip: Brno
Lees ook:Skyeurope houdt uitverkoop
Lees ook:Manneken Pis meest overgewaardeerde bezienswaardigheid
Lees ook:Festivals wereldwijd: Semana Santa in Peru

Geen reacties // Reageer