Toch geen overlevenden vliegtuig crash Ethiopian Airlines voor de kust van Libanon

Foto: AP - Het leger haalt aagespelde brokstukken van het strand. Deze brokstukken van de Boeing 737-800 van Ethiopian Airlines kunnen mogelijk meer duidelijkheid geven over de oorzaak

Foto: AP - Het leger haalt aagespelde brokstukken van het strand. Deze brokstukken van de Boeing 737-800 van Ethiopian Airlines kunnen mogelijk meer duidelijkheid geven over de oorzaak

 

Reddingswerkers hebben inmiddels 34 lichamen uit zee gehaald. In tegenstelling tot eerdere berichten heeft niemand de vliegramp voor de kust van Libanon overleefd. De hele dag heeft de Libanese marine gezocht naar overlevenden en de lichamen van de slachtoffers.

De Boeing 737 stortte kort na vertrek uit Beiroet, voor de kust van Libanom, neer in de Middellandse Zee. Ooggetuigen zeiden dat ze een vuurbal zagen vlak voordat de crash plaatsvond. De Libanese autoriteiten gaan er vooralsnog van uit dat de crash is veroorzaakt door slecht weer. Mogelijk is het vliegtuig geraakt door de bliksem. Het toestel was op weg naar de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Op de passagierslijst zouden 90 inzittenden – 83 passagiers en zeven bemanningsleden staan, waarvan 54 Libanezen, 22 Ethiopiërs, een Syriër, een Irakees, een Fransman, twee Britten-Libanezen, een Canadees-Libanees en een Rus-Libanees. Ook de vrouw van de Franse ambassadeur in Libanon was aan boord.

 

Ethiopian Airlines heeft een goede naam, in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse vliegtuigmaatschappijen. Sinds 1970 vonden er tot aan de crash van vandaag slechts twee incidenten met fatale afloop plaats. In 1996 stortte een gekaapt toestel in zee en in 1988 werd een crash veroorzaakt door vogels in de motoren.

Het vliegtuig dat maandag (25 januari) in de Middellandse Zee voor de kust van Libanon is verongelukt, werd in september 2009 aan Ethiopian Airlines afgeleverd. De Afrikaanse maatschappij beschikte tot het moment van de crash over drie Boeing 737-800’s, die alle drie vorig jaar in dienst zijn genomen. De gecrashte 737 werd in 2002 gebouwd. De eerste zeven jaar vloog het toestel in Europa voor Ryanair. Daarna belandde het via leasemaatschappij CIT Group bij Ethiopian Airlines. Topman Girma Wake van Ethiopian verklaarde maandag in Addis Abeba tegenover media dat de 737 in kwestie op Eerste Kerstdag voor het laatst een reguliere onderhoudsbeurt heeft gehad. Daarbij zouden geen bijzonderheden naar voren zijn gekomen.

Lees ook:Zwarte doos neergestort Ethiopian Airlines vliegtuig gevonden
Lees ook:Vliegtuig neergestort in Libanon: zeven overlevenden teruggevonden
Lees ook:Piloot van gecrasht vliegtuig Ethiopian Airlines vloog de verkeerde kant op
Lees ook:Zwarte doos van gecrasht Ethiopian Airlines vliegtuig geborgen
Lees ook:Zwarte dozen neergestort Ethiopian Airlines vliegtuig gevonden

Geen reacties // Reageer