Zwarte dozen neergestort Ethiopian Airlines vliegtuig gevonden

ethiopian-airlines-crashDuikteams van het Libanese leger hebben de vluchtrecorders van het vliegtuig van Ethiopian Airlines dat 25 januari neerstortte voor de kust van Libanon gevonden. De recorders werden aangetroffen onder restanten van de staart van het vliegtuig op een diepte van 45 meter, vlakbij het kustplaatsje Naameh, ten zuiden van het vliegveld van Beiroet. Dat heeft de Libanese minister van transport, Ghazi Aridi, zaterdag gezegd.

“De locatie is bekend en wij zijn bezig met het uitzoeken van de beste manier om ze naar boven te krijgen”, aldus de minister. Hij waarschuwde echter dat het omhooghalen van de vluchtrecorders een ‘zeer gecompliceerde’ operatie is, die veel tijd kost.

Aridi maakte eerder zaterdag al bekend dat grote delen van de achterkant van het vliegtuig waren gevonden. Duikers van het Libanese leger en onderzoeksteams hebben foto’s van de restanten gemaakt, voordat ze omhoog worden gehaald.

Het vliegtuig, een Boeing 737-800, was met negentig mensen aan boord opgestegen vanaf de luchthaven van Beiroet met bestemming Addis Abeba. Kort na vertrek stortte het toestel brandend in zee. Op het moment van de crash was het noodweer. Inmiddels zijn de lichamen van vijftien slachtoffers geborgen.

Novum/AP

Lees ook:Zwarte doos neergestort Ethiopian Airlines vliegtuig gevonden
Lees ook:Vliegtuig neergestort in Libanon: zeven overlevenden teruggevonden
Lees ook:Piloot van gecrasht vliegtuig Ethiopian Airlines vloog de verkeerde kant op
Lees ook:Zwarte doos van gecrasht Ethiopian Airlines vliegtuig geborgen
Lees ook:Toch geen overlevenden vliegtuig crash Ethiopian Airlines voor de kust van Libanon

Geen reacties // Reageer