Schiphol tot nader order gesloten. Onbekend wanneer weer gevlogen kan worden.

geen vluchten door aswolkHet Nederlandse luchtruim blijft tot nader order gesloten. Dit heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat bekend gemaakt. Welke tijd het vliegverkeer weer hervat kan worden is nog niet bekend. Schiphol is de rest van de dag voor alle vliegverkeer gesloten. Op z’n vroegst wordt er zondagochtend weer gevlogen. Het vliegverkeer in Europa blijft nog zeker 24 uur ontregeld door de schadelijke aswolk na een vulkaanuitbarsting in IJsland. Dat heeft de Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol in Brussel laten weten.

Eurocontrol meldde dat het voor zaterdag circa zesduizend vluchten in het Europese luchtruim verwacht. Normaal zijn dat er 22.000. Eurocontrol stelde dat de problemen vooral groot zijn in het noorden en oosten van Europa. In Zuid-Europese landen als Spanje, Griekenland en Turkije zijn de luchthavens open.

De vulkanische as uit IJsland blijft door de huidige weersomstandigheden langer boven Nederland hangen, waardoor het Nederlandse luchtruim nog niet veilig is voor vliegverkeer. Het is onzeker wanneer het vliegverkeer wordt hervat. Luchthavenpersoneel op Schiphol moet reizigers dan ook teleurstellen.

Lees ook:Eurocontrol: geen vliegverkeer in Europa, meeste landen sluiten luchtruim tot maandag
Lees ook:Vliegverkeer Schiphol vanaf morgen 08.00 geleidelijk hervat
Lees ook:Eurocontrol: ook morgen geen vliegverkeer mogelijk
Lees ook:Tot 16.00 uur geen vliegverkeer. KLM bereidt zich voor op opengaan luchtruim.
Lees ook:Schiphol blijft tot nader orde, maar zeker tot 14.00 uur, gesloten. Waarschijnlijk langer

Geen reacties // Reageer