Vliegtuig Corendon raakt van de baan op Schiphol

corendonEen toestel van Corendon Airlines is zaterdagavond rond kwart over zeven van de kleine baan op Schiphol-Oost geraakt. Een woordvoerster van de luchthaven heeft dat gezegd.

Volgens de eerste berichten staat het toestel van de Turkse luchtvaartmaatschappij met een wiel in de modder. Over de oorzaak valt nog niets met zekerheid te zeggen. “Het lijkt er op dat het vliegtuig te ver is doorgereden”, legde ze uit.

Over het aantal passagiers aan boord kon Schiphol niets zeggen. Er is geen sprake van paniek of onrust. “Alles ziet er rustig uit”

Lees ook:Voorzorgslanding Japans vliegtuig op Schiphol
Lees ook:Zeventien doden bij vliegtuigongeluk in VS
Lees ook:Weer een Air Berlin vliegtuig gestrand in de sneeuw
Lees ook:Vliegtuig Royal Air Maroc maakt noodlanding op Schiphol
Lees ook:Geen problemen gemeld door piloot voor de crash

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vliegtuig Corendon raakt van de baan op Schiphol

  1. kees aalders

    Wij waren gisteren betrokken bij dit incident en realiseren ons nu pas wat de gevolgen hadden kunnen zijn. De piloot heeft de verkeerde keuze gemaakt door de korte landingsbaan te nemen en dat bij slecht weer. Daarnaast heeft hij verdre prima gehandeld en toch het toestel op veilige wijze in het gras geparkeerd.
    Brandweer en ambulance hebben snel en goed gehandeld. Dit kan niet gezegd worden van de verder afhandeling van opvang tot afhandeling.
    Geen kopje koffie, niet de mogelijkheid tot napraten en zelfs mensen met nek klachten werden niet serieus genomen. Dus hier mag men nog wel de nodige acties ondernemen. Ja, en dan mis je ook nog eens je koffers die tot op heden niet zijn nagestuurd. Allemaal onzekerheid na alles wat je hebt meegemaakt. Conrendon dat nooit meer en Schiphol jammer voor de slechte begeleiding. Dit moet en kan beter!

      /  
  2. Pingback: Kritiek op Schiphol en Corendon na incident | Travel

  3. Duran

    Hallo Kees,

    Ik heb reacties gelezen bij de Telegraaf over de incident, enkele passagiers hadden goede woorden over jouw. Je hebt goed werk verricht. Ik vond je reactie ook heel positief. Toen de incident plaats vond, stond ik buiten voor de schiphol te wachten. Het was zeer regenachtig en mistige weer. Meeste vliegtuigen landen met vertraging. Moderne vliegvelden hebben veilige langsbaan. Tijdens regenactige weer zakt regen water door de asfalt heen. Waterplas is altijd gevaar op de langsbaan. Onstaat een water kussen waar door banden zweven boven water. Als ik ook goed begrepen heb deze baan had ook geen het instrument landing system (ILS) is een radionavigatiesysteem waarmee een precisienadering van een landingsbaan kan worden uitgevoerd. Korte langsbaan Schiphol-Oost wordt in principe alleen voor kleine vliegtuigen gebruikt. Het grootste toestel dat op deze baan landt is van het type Boeing 737. Schiphol en piloten hebben uiterste risico genomen.

      /  

Comments are closed.