KLM: dikke mensen moeten extra stoel boeken

Dikke passagiers meten extra stoel boeken

Dikke passagiers meten extra stoel boeken

Wel eens meegemaakt dat je naast een dikke passagier in het vliegtuig zat? Zo dik dat hij niet in zijn stoel past, zodat jij tegen het raam geplakt zit? Ik wel. Dat is echt geen pretje. Daarom zegt KLM nu dat dikke mensen vanaf 1 februari een tweede stoel moeten boeken. Daarop krijgt de dikke reiziger 25% korting. Discriminatie?

KLM geeft aan dit te doen voor het comfort en veiligheid van de overige passagiers. Een te dikke passagier heeft twee stoelen nodig en die tweede stoel kan dus niet meer aan een andere passagier verkocht worden.  

Vul de Poll in

 

Is het terecht om dikke mensen extra te laten betalen voor vliegreizen?

  • Ja (62%)
  • Nee (36%)
  • Geen mening (2%)
Loading ... Loading ...

Lees ook: Hoe zit het echt met de Fat Tax

 

De maatregel geldt voor alle vluchten van KLM en Air France. Wie niet (goed) in een stoel past, moet een tweede ticket boeken. Volgens KLM past een passagier niet in zijn stoel als de leuningen niet meer op en neer kunnen. “Dan komen de veiligheid en het comfort van de reiziger en die van anderen in gevaar”, stelt de KLM. Daarom moet de passagier met overgewicht een extra stoel boeken. Opgemerkt dient wel te worden dat wanneer een vliegtuig niet volgeboekt is, de passagier de kosten van zijn tweede ticket terug kan krijgen. Maar meestal duurt het wel even voor je je geld terugkrijgt als je een refund aanvraagt.

Lees ook:SP vraagt Europese Commissie op te treden tegen ‘Fat Tax’ KLM
Lees ook:Dikke mensen betalen extra bij KLM. Terecht of niet? Hoe zit het nou echt met de Fat Tax?
Lees ook:Dikke mensen extra laten betalen voor KLM vlucht is terecht
Lees ook:Lastige passagier vastgeplakt in vliegtuig
Lees ook:Lijk vliegt eerste klas

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “KLM: dikke mensen moeten extra stoel boeken

  1. Chris

    Volkomen terecht! Zij die moeite hebben met dit besluit moeten zich proberen voor te stellen hoe het is naar Bangkok te vliegen, 11.00 uur met de ellebogen op de knieen en vastgeplakt onder de lovehandles van een “te dikke” buurman of buurvrouw. Ik zie niet in waarom verzekeringsmaatschappijen dit probleem mogen aanpakken en een dienstverlener niet. Wat mij betreft vlieg ik niet meer met een maatschappij waar deze maatregel niet standaard is.

      /  
  2. wilma

    Ik ben zelf een van de dikke mensen die het betreft (hoewel mijn armleuningen nog wel naar beneden kunnen). Nog nooit hebben andere passagiers last van mij gehad. Ik reis namelijk altijd samen met mijn slanke man. Hij vindt het niet erg om een deel van zijn ruimte aan mij te geven, ZONDER dat hij andere mensen moet storen.
    Daarbij: iemand die de armleuningen wel naar beneden kan doen, kan nog wel eens erg dik zijn boven de gordel. Dat is minstens even vervelend voor de buurman of -vrouw! En die dikkerds zouden dan de dans ontspringen?

      /  
  3. Henk

    Over huidskleur mogen we terecht niks negatiefs zeggen, over keuze van religie al helemaal niet, afkomst bespreken is een taboe. Dikke mensen belachelijk maken en stigmatiseren is natuurlijk geen enkel probleem, dat is het ergste uitschot wat je kunt bedenken in deze samenleving.

    Ik wacht op het moment dat ik mijn “gele ster” weer mag komen ophalen…

      /  
    1. Hennie

      Henk, helemaal met je eens. De vliegmaatschappij moet worden aangesproken over de belachelijk smalle stoelen en gebrek aan ruimte in de cabine. Laatst was het gangpad zo smal dat twee mensen elkaar niet konden passeren in het gangpad. Het discrimineren van onze volslanke medemens (vaak medische oorzaak) is van een laag allooi en zegt iets over het hedendaagse lage moraal van winstbejag ten koste van alles. Goed voor de concurrentie van KLM die dan wel comfortclass voor “dikkertjes” kan aanbieden tegen vriendelijke prijs.

        /  
  4. Han Castino

    Wel eens naast iemand gezeten, die net tevoren heeft gerookt? Of die stinkt? Of teveel parfum op? Of heel lang is en met z’n benen geen weg weet? Weleens naast iemand gezeten met een kind of naast een oud mens? Misschien is het je weleens overkomen dat je naast een doof of blind of zwakzinnig mens hebt gezeten of misschien wel naast een gehandicapt iemand te zitten?
    Gelukkig is het je misschien dan wel bespaard gebleven niet naast een dik mens te zitten! Dik zijn is een ziekte, schaam je KLM

      /  
  5. Pingback: “Dikke mensen extra laten betalen voor KLM vlucht is terecht” | Travel

  6. geoduck

    Gooey Ducks grow to about two pounds in four or five years.
    geoduck

      /  
  7. tamara

    als ik deze foto zie kan ik dat best voorstellen dat ze dat willen invoeren. zelf ben ik ook niet een van de slankste maar de armleuning kan nog wel naar beneden en ik ben tegenwoordig veel bezig met mijn wii.
    dan komt er nog bij dat ik van het jaar met klm vlieg
    groetjes

      /  

Comments are closed.