Dikke mensen extra laten betalen voor KLM vlucht is terecht

Dikke mensen extra laten betalen is terecht

Dikke mensen extra laten betalen is terecht

Twee weken geleden kwam in het nieuws dat KLM dikke mensen een extra stoel laat boeken, wanneer zij niet in één stoel passen. Deze maatregel leidde tot forse discussies. Een opiniepeiling van ‘skyscanner.net’, een zoekmachine voor goedkope vluchten, toont aan dat 76 procent van de deelnemers voorstander is van duurdere tickets voor zwaarlijvige passagiers. Slechts 22 procent kan zich daar niet in vinden.

Ook Travel.blog.nl peilde de meningen. Uit de poll bleek dat 62% voorstander is van de “FAT Tax”:

 

Is het terecht om dikke mensen extra te laten betalen voor vliegreizen?

  • Ja (62%)
  • Nee (36%)
  • Geen mening (2%)
Loading ... Loading ...

 

Reacties van voor en tegenstanders

De reacties op de maatregel van KLM zijn niet mals. De voorstanders vinden het over het algemeen terecht, omdat je voor overbagage ook extra moet betalen. Hans Stolp reageert op Travelblog: “Helemaal mee eens, heb zelf 12½ uur naast zo’n overgewicht persoon gezeten, ik had nog maar een halve stoel over. Beter is het om per passagier het gewicht van de persoon en de bagage bij elkaar op te tellen en daarvoor een overgewicht tarief te heffen”

Hennie is het daar helemaal niet mee eens: “Door winstbejag zijn de stoelen vaak smaller geworden, zodat zelfs personen met een gewoon postuur er niet comfortabel in kunnen zitten. Het is wel degelijk discriminatie om onze volslanke medemens zo te behandelen. Die er vaak niets eens wat aan kan doen. Zie helaas ook veel egoïstische reacties. Dit zegt iets over de hedendaagse moraal in NL. “Als ik maar goed zit!”

Willemijn voegt hier nog aan toe: Als ze eens wat minder stoelen plaatsen zodat iedereen normaal kan zitten gaat het gewicht per vliegtuig ook omlaag. Zo kan je iedereen in zijn waarden laten. En wij moeten ook eens gaan accepteren dat we normale prijzen gaan betalen voor een vlucht. “

Chris vindt het volkomen terecht: “Zij die moeite hebben met dit besluit moeten zich proberen voor te stellen hoe het is naar Bangkok te vliegen, 11.00 uur met de ellebogen op de knieën en vastgeplakt onder de lovehandles van een “te dikke” buurman of buurvrouw. Ik zie niet in waarom verzekeringsmaatschappijen dit probleem mogen aanpakken en een dienstverlener niet. Wat mij betreft vlieg ik niet meer met een maatschappij waar deze maatregel niet standaard is”.

Henk vindt de maatregel hypocriet: “Over huidskleur mogen we terecht niks negatiefs zeggen, over keuze van religie al helemaal niet, afkomst bespreken is een taboe. Dikke mensen belachelijk maken en stigmatiseren is natuurlijk geen enkel probleem, dat is het ergste uitschot wat je kunt bedenken in deze samenleving”. Ook Han Castino vindt de maatregel van KLM discriminatie: “Dik zijn is een ziekte, schaam je KLM”

 

Economy Comfort

Opvallend is het dat de nieuwe Economy Comfort class van KLM wel inspeelt op de behoefte van lange mensen, maar totaal geen rekening houdt met dikke mensen. KLM liet weten dat de stoelen van de Comfort class niet breder zijn, maar je hebt wel meer beenruimte. Henk reageert: Waarom biedt KLM geen comfortclass voor “dikkertjes” tegen vriendelijke prijs? “

Lees ook:KLM: dikke mensen moeten extra stoel boeken
Lees ook:Dikke mensen betalen extra bij KLM. Terecht of niet? Hoe zit het nou echt met de Fat Tax?
Lees ook:SP vraagt Europese Commissie op te treden tegen ‘Fat Tax’ KLM
Lees ook:3FM DJ Coen Swijnenberg start beenruimte-actie tegen KLM
Lees ook:Regisseur Kevin Smith uit vliegtuig gezet omdat hij te dik is

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dikke mensen extra laten betalen voor KLM vlucht is terecht

  1. Tessa

    Ik vind dat de KLM volledig gelijk heeft hiermee. De gebruiker betaalt. Vaak kunnen de vetzakken er best wat aan doen dat ze zo dik zijn, ze hebben er gewoon geen zin in, want ze moeten er moeite voor doen. Ik vind dat ze gewoon moeten betalen. Het vliegtuig is er ook meer kerosine door nodig! :O

      /  
  2. tamara

    wat ik begrepen heb dat het bij sommige maatschappijen in amerika ook al gebeurd, en dat is al een tijdje. en nu KLM dat ook gaat doen heb je in 1 keer een discussie

      /  
  3. Pingback: Extra betalen om naast je kind te mogen zitten | Travel

Comments are closed.