Oude luchthaven Bangkok weer open

Vanaf 25 maart gaat de oude luchthaven van Bangkok, Don Muong, weer open. De oude luchthaven wordt gebruikt om de ultramoderne nieuwe luchthaven Suvarnabhumi te ontlasten. Een deel van de binnenlandse vluchten zullen vertrekken vanaf Don Muong. Low cost airlines Nok Air en One2Go zullen alle vluchten vanaf de oude luchthaven gaan uitvoeren. Thai Airways verplaatst een deel van de binnenlandse vluchten. Vluchten die aansluiten op internationale vluchten zullen niet verplaatst worden.

Het verplaatsen van een deel van de binnenlandse vluchten reduceert 17% van het aantal vertrekken en aankomsten op Suvarnabhumi. De nieuwe luchthaven kampt met grote problemen. Er zitten onder andere grote scheuren in de landingsbanen.

Heb je een vlucht geboekt vanaf Bangkok naar een binnenlandse bestemming of ga je dat nog doen? Check goed waar vandaan je vertrekt. Zeker als je een aansluitende vlucht op je internationale vlucht boekt. Het is lullig als je bijvoorbeeld aankomst op Suvarnabhumi en 2 uur later door moet vliegen vanaf Don Muong naar Chiang Mai. Dat ga je namelijk niet redden. De luchthavens liggen nietdichtbij elkaar.

Er wordt overigens niet uitgesloten dat op een later moment ook internationale vluchten verplaatst zullen worden.

Lees ook:Bangkok heropent oude luchthaven
Lees ook:Nieuw vliegveld Bangkok nog behoorlijk krakkemikkig
Lees ook:Vliegveld Bangkok weer open
Lees ook:Bezetting luchthavens in Bangkok woensdag voorbij
Lees ook:KLM wil morgen zoveel mogelijk vliegen

Geen reacties // Reageer