Bangkok heropent oude luchthaven

thailand, airport, vliegveld, bangkokIn Bangkok is de oude internationale luchthaven, Don Muang, opnieuw in gebruik genomen. Dat moet de zes maanden geleden geopende luchthaven Suvarnabhumi ontlasten, zodat daar de nodige herstellingswerken kunnen gebeuren. Er werden onder meer al barsten ontdekt in de landingsbanen en de terminal lekte.Don Muang was 92 jaar lang de internationale luchthaven van Bangkok, maar moest eind september 2006 de baan ruimen voor Suvarnabhumi, die zowat 4 miljard dollar kostte. Van de 51 gates van de nieuwe luchthaven moesten er na enkele maanden al elf gesloten worden door de ontdekte barsten. Daardoor heeft de luchthaven te kampen met verkeersopstoppingen. Er is overigens ook sprake van onder meer lekkende daken en slechte airco en er zijn vermoedens van corruptie.

Thai Airways
Thailand besliste om Don Muang, die 56 gates telt, opnieuw te openen om de nodige werken te kunnen uitvoeren aan het tarmac en het hoofdgebouw van Suvarnabhumi. Op beide luchthavens zullen zowel binnenlandse als internationale vluchten worden uitgevoerd. Onder meer Thai Airways International, de grootste luchtvaartmaatschappij van Thailand, verhuist het grootste deel van haar binnenlandse vluchten naar Don Muang.

Duurder
Het openhouden van twee luchthavens op een veertigtal kilometer van elkaar zal naar verwachting gevolgen hebben voor het toerisme en de economie van Thailand. Het is namelijk duurder voor de maatschappijen en lastiger voor de reizigers om tussen twee vluchten vracht en passagiers van de ene luchthaven te verhuizen naar de andere. "Als je het luchtverkeer verdeelt over twee luchthavens, verlies je alle schaalvoordelen", luidt het bij HSBC Holdings in Hongkong. (belga/hln)

Lees ook:Oude luchthaven Bangkok weer open
Lees ook:Bezetting luchthavens in Bangkok woensdag voorbij
Lees ook:Sneeuw zorgt voor record aantal vlucht annuleringen op luchthaven Frankfurt
Lees ook:Chaos op Schiphol, veel vluchten vertraagd of geannuleerd
Lees ook:Nieuw vliegveld Bangkok nog behoorlijk krakkemikkig

Geen reacties // Reageer