Extra marechaussees voor paspoortcontroles Schiphol

Sinds de nieuwe handbagageregels op Schiphol ingevoerd zijn, is het geen pretje meer om vanaf Schiphol te vliegen. Afgelopen vrijdag vloog ik vanaf Schiphol naar Berlijn voor een kort verblijf. Voorheen kon je makkelijk je tas zo inpakken dat je je tas gewoon als handbagage mee kon nemen. Dat scheelt je namelijk lang wachten bij de incheckbalie (je kunt natuurlijk makkelijk online inchecken) en bagageband. Tegenwoordig met die nieuwe handbagageregels is dat een stuk lastiger. Je mag namelijk maar 100 mililiter per artikel meenemen in een doorzichtig zakje naast je handbagage, maar daar zit je al snel overheen. Met een beetje goede voorbereiding kun je echter nog steeds ervoor zorgen dat je je tas niet in hoeft te checken. Maar dan nog steeds is het verstandig om ruim op tijd door de douane te gaan, want op welk tijdstip van de dag je ook vliegt, je moet altijd lang wachten! Om die lange wachtrijen op te lossen komen er tachtig extra marechaussees beschikbaar voor de paspoortcontrole op Schiphol.

Dat schrijft luchtvaartjournalist Arnold Burlage zondag (11 maart) in de Telegraaf. Door middel van de inzet van deze extra marechaussees worden de lange rijen wachtende passagier voor de paspoortcontrole op de luchthaven aangepakt.

De Tweede-Kamerleden De Krom, Boekestijn en Teeven (VVD) stelden vorige week vragen aan de drie betrokken ministers – Verkeer en Waterstaat, Defensie en Justitie – naar aanleiding van een publicatie in de Telegraaf over de lange wachtijen. Kort daarop kwam de toezegging voor tachtig extra marechaussees.

Een marechausseefunctionaris zei dat de uitbreiding al wel de bedoeling was, maar door de kritiek is versneld.

Bron: luchtvaartnieuws

Lees ook:Problemen paspoortcontrole Schiphol
Lees ook:Controles op Schiphol verscherpt, Nigeriaan werd niet gecontoleerd op Schiphol
Lees ook:Schiphol introduceert automatische paspoortscans
Lees ook:Weer strengere regels op Schiphol
Lees ook:recorddrukte verwacht op Schiphol

Geen reacties // Reageer