Luchtvaartmaatschappijen weigeren mee te werken aan milieutax

De luchtvaartsector weigert de 25 euro milieutax op vliegtickets te gaan innen. Directeur Verberk van Martinair kondigde dat vandaag aan.
Het nieuwe kabinet wil dat iedereen die vliegt 25 euro per persoon 'milieutax' gaat betalen. Martinair-directeur Arie Verberk: 'Het wordt een milieuheffing genoemd, maar is een ordinaire belasting. Het volk wordt vernacheld. Hier gaan we niet aan meewerken.' De directeur sprak ook over oplichterij.

De luchtvaartsector heeft een brief aan het kabinet gestuurd waarin om overleg wordt gevraagd. De mileuboete (Bosbelasting) moet het kabinet van PvdA, CDA en Christenunie 350 miljoen gaan opleveren.

Zie ook:
ANVR: milieuheffing is ordinaire belastingmaatregel
Kabinetsformatie: milieuheefing op vliegtickets

bron: Telegraaf

Lees ook:ANVR: “milieuheffing op vliegtickets is ordinaire belastingmaatregel”
Lees ook:kabinetsformatie: milieuheffing op vliegtickets
Lees ook:Schiphol wil ‘groene’ luchthaven worden
Lees ook:Definitief vergoeding voor passagiers van vertraagde vlucht
Lees ook:Rel om ‘milieuheffing’ op vliegtickets

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Luchtvaartmaatschappijen weigeren mee te werken aan milieutax

  1. Patrick

    Milieutax is weer iets wat Groen Links en de SP bedenken en het PvdA, CDA en de Christenunie willen het uitvoeren want ze zijn bang voor de oppositie van SP en groen links.
    Iedereen die iets meer heeft of doet moet daar weer meer voor gaan betalen. Laat het verschil tussen arm (lui) en rijk (ondernemend) maar groter worden. Misschien gaan de luie medemens ook iets anders doen dan alleen maar profiteren.

    Luchtvaart maatschappijen ga zo door steun niks van dit kabinet.

      /  
  2. johan

    Een milieubelasting daar heb ik geen moeite mee, als het dan ook voor milieuproblemen wordt gebruikt en niet enkel wordt gebruikt om de algemene middelen te spekken.

    Maar dan moet het wel zijn de vervuiler betaald. Dus KLM met zijn vele oude (dus smeriger) vliegtuigen betaald meer dan Ryanair of Vueling met hun modernere energie zuiniger en geluisdarmere toestellen

      /  
  3. Frits

    Wat een gelul allemaal! 25 euro is namelijk nog veel en veel en dan ook echt veeeeeel minder dan wat de vervuiling van een vliegtuig eigenlijk kost. Vliegtickets zouden eigenlijk 10x duurder moeten zijn, wil het ergens op slaan wat milieucompensatie betreft. 25 euro is echt een lachertje.

    Even een vergelijking: je verwarming een jaar lang 10 graden hoger zetten, is ongeveer net zo vervuilend als een keer met het vliegtuig gaan (ja, de vervuiling per persoon)

      /  

Comments are closed.