Te zware stewardessen terecht ontslagen

 Dikke stewardessen mogen in India voortaan de lucht niet meer in. Enkele stewardessen stapten samen naar de rechter omdat ze vorig jaar niet meer mochten vliegen. Volgens hun baas waren de vrouwen immers te omvangrijk voor het vliegtuig, en helaas voor de meisjes gaf de rechter hem gelijk.
Een vrouwelijke rechter van het hooggerechtshof voegde eraan toe dat de vrouwen best konden afvallen, als ze zo graag terug tussen de wolken willen werken.

De werkgever van de vrouwen, Indian Airlines, haalde aan dat de veiligheid in de lucht in gevaar wordt gebracht door de dikke vrouwen. De rechter gaf de man gelijk en beweert dat zware stewardessen niet optimaal kunnen functioneren op grote hoogte.

De luchtvaartmaatschappij voerde vorig jaar een gewichtslimiet in voor haar stewardessen. Een van de gedupeerde vrouwen woog slechts twee kilo te veel en werd dus na 25 jaar dienst zonder pardon aan de grond gehouden. Door de snelle groei van de luchtvaartindustrie in India rekruteren de nieuwe bedrijven voornamelijk jonge en daardoor over het algemeen dunnere en vooral goedkopere krachten.

www.hln.be 

Lees ook:Dikke stewardessen willen sexy zijn (video)
Lees ook:Oude stewardessen laten ‘te knappe meiden’ arresteren
Lees ook:Stewardessen bedreigd door drugsbendes
Lees ook:Ondanks levenslang voor groepsverkrachters nog steeds veel mis in India
Lees ook:Bom in Berlijn onschadelijk gemaakt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Te zware stewardessen terecht ontslagen

  1. peter

    ‘Door de snelle groei van de luchtvaartindustrie in India rekruteren de nieuwe bedrijven voornamelijk jonge en magere meisjes met korte rokjes en hoge hakken.’
    ik zie hier de logica niet van in

      /  

Comments are closed.