Backpacker neergeschoten in Melbourne

Een 25-jarige Nederlander is zwaargewond geraakt bij een schietpartij in de Australische stad Melbourne. De toerist is direct na de schietpartij met meerdere schotwonden in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, maar hij verkeert niet meer in levensgevaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de berichten uit verschillende Australische media.

De schietpartij vond maandagochtend rond 08.15 uur Australische tijd plaats in het zakencentrum van de stad. Daarbij werd een 43-jarige man gedood en raakte een 24-jarige vrouw zwaargewond. De Australische krant The Age schrijft dat zij, een voormalig model, vooralsnog weigert mee te werken aan het politieonderzoek.

De politie is bezig met een klopjacht op de vermoedelijke dader, een 29-jarige Hells Angel. Die heeft volgens The Age een stripper geslagen in een nachtclub en haar aan haar haren mee naar buiten hebben gesleurd. Buiten zou hij het model, een vriendin van de stripper, hebben vastgepakt. Toen omstanders te hulp schoten, opende de man het vuur.

De Australische politie heeft aan Buitenlandse Zaken laten weten dat de Nederlander bij toeval bij de schietpartij betrokken raakte. Hij was een van de omstanders die te hulp schoten. De familie van de Nederlander is door de Australische politie op de hoogte gesteld. Verwanten gaan naar Australië. Over de identiteit van het slachtoffer wil Buitenlandse Zaken niets kwijt.

The Age schrijft dat de vermoedelijke dader gezocht werd voor een ander misdrijf, en dat rechercheurs wisten dat hij in Melbourne verbleef. De dader en het vrouwelijke slachtoffer zouden in hetzelfde hotel hebben verbleven.

www.nieuws.nl

Lees ook:Nederlander doodgestoken in Finland
Lees ook:Nederlandse toerist neergeschoten tijdens carnaval in Rio de Janiero
Lees ook:Kerstman vergiftigt bezoekers kerstmarkten Duitsland
Lees ook:Moord op Nederlander in Tsjechische wintersportplaats. Twee Nederlandse verdachten opgepakt
Lees ook:pissende Duitse toerist overvallen

Geen reacties // Reageer