Nederlandse toerist neergeschoten tijdens carnaval in Rio de Janiero

rio-de-janeiroVrijdagavond is in de Braziliaanse stad Rio de Janiero een 37 jarige Nederlandse toerist neergeschoten bij een roofoverval vlakbij het beroemde Christus beeld op de berg Corcovado. De Nederlander is weer bij bewustzijn. De man is in zijn arm en buik geschoten, en ligt nu op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis in Rio de Janeiro  Zijn echtgenote raakte bij de overval licht gewond. Het echtpaar was in Rio de Janiero om het wereldberoemde carnaval mee te maken.  

Volgens de Braziliaanse politie is dit het ernstigste geval van geweld tegen toeristen tijdens het carnaval dit jaar. De dader was een zeer jonge jongen die na het neerschieten van de Nederlander in paniek is geraakt. Hij vluchtte weg, zonder zijn buit mee te nemen.

Het geweld tegen toeristen baart de Braziliaanse autoriteiten grote zorgen. Dagelijks worden tientallen buitenlanders beroofd. In 2014 en in 2016 worden respectievelijk de wereldkampioenschappen voetbal en de Olympische Zomerspelen in Brazilië gehouden.

Lees ook:Modderlawines en overstromingen in Brazilie eisen minstens 66 levens
Lees ook:Backpacker neergeschoten in Melbourne
Lees ook:Tien miljoen condooms uitgedeeld voor carnaval
Lees ook:Minstens 56 doden door overstromingen in Rio de Janiero
Lees ook:Niet onveilig gevoeld in Dominicaanse Republiek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse toerist neergeschoten tijdens carnaval in Rio de Janiero

  1. Bolo

    Blijf dan met je tokkiekoppie toch in Nl. Gezwellig in brabbelland carnaval vieren !!

      /  

Comments are closed.