Dubieuze UfoFlug dupeert duizenden Marokko reizigers

De Duitse reisorganisatie UfoFlug biedt goedkope vluchten aan naar diverse luchthavens in Marokko. Op de website presenteerden ze zich als luchtvaartmaatschappij, maar in feite waren ze een reisorganisatie die losse vluchten verkoopt aan reizigers in Duitsland, Nederland en België. Hoewel diverse partijen, waaronder de consumentenbond en de luchthaven Rotterdam, in februari al gewaarschuwd hebben geen vluchten bij deze maatschappij te boeken, zijn duizenden toeristen er toch ingestonken. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Girjet die de vluchten zou uitvoeren heeft besloten hun vliegtuigen niet in te zetten, aangezien Ufo Flug financiële problemen heeft. De reizigers die bij UfoFlug geboekt hebben kunnen waarschijnlijk fluiten naar hun geld.

De Duitse politie stelt een onderzoek in naar UfoFlug. Zij verkochten op hun website onder andere vluchten vanaf Rotterdam naar Marokko, maar Rotterdam Airport heeft maanden geleden al laten weten dat UfoFlug geen 'slots' kreeg. Op de website van Rotterdam Airport werd eerder al gewaarschuewd voor de dubieuze luchtvaartmaatschappij. De verkoop van tickets ging toch door.

Ook bleek dat reizigers onbedoeld vast zaten aan tickets die ze via de site geboekt zouden hebben. Nadat passagiers hun gegevens ingevuld hadden bleken zij meteen vast te zitten aan de tickets. UfoFlug weigerde aanvankelijk de boekingsvoorwaarden op de site te plaatsen.

Kortom, het lijkt erop dat de mensen achter UfoFlug oplichters zijn, die duizenden reizigers soms duizenden Euro's afgetroggeld hebben.

Let op: de website van UfoFlug is nog steeds in de lucht, Boek hier niet! 

De consumentenautoriteit raadt gedupeerden aan aangifte te doen bij de platselijke politie. Zie voor meer info: consuwijzer.nl

Lees ook:Chaos op Schiphol, veel vluchten vertraagd of geannuleerd
Lees ook:Brussels Airport Express rijdt vanaf 1 maart
Lees ook:Beschonken piloot raakt weg kwijt
Lees ook:KLM Bring me home actie om 15.000 gestrande passagiers terug te brengen
Lees ook:Transavia annuleert alle zondag vluchten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dubieuze UfoFlug dupeert duizenden Marokko reizigers

  1. Will

    Ik ben ook opgelicht door Ufoflug. De reden dat ik de ticket geboekt hebt is omdat op de site van de consumentenbond aangegeven was dat met ingang van jan 2007 de problemen opgelost zijn met Ufoflug. Vanwege de algemene voorwaarden die niet bekend waren. Ben momenteel druk bezig met het zoeken naar die artikel maar kan die niet meer vinden. Waarom is de artikel verwdenen. Opzet of probeert de consumentenbond zich in te dekken. Want ik stel de consumentenbond toch wel aansprakelijk.

      /  
  2. ronald

    Beste Will,
    Het bericht op consuwijzer.nl dateert van februari 2007 (zie lik in het artikel). Dat de consumentenbond op de website heeft laten weten dat de problemen opgelost zijn is mij onbekend. Neem daarover contact op met de consumentenbond zou ik zeggen. Je kunt aangifte doen tegen Ufoflug.

      /  

Comments are closed.