vliegtuig crasht op Phuket, zeker 88 doden en 1 Nederlandse gewonde

Bij de vliegtuigcrash op het Thaise vakantie-eiland Phuket zijn zeker 88 mensen om het leven gekomen. Nog eens 42 anderen raakten gewond. Onder hen bevindt zich één Nederlander. Het toestel van vliegmaatschappij One-Two-Go kwam vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok en had 130 mensen aan boord. De meeste van hen waren buitenlandse vakantiegangers.
Het vliegtuig kwam na de landing naast de startbaan terecht, waarna het in stukken brak en in brand vloog. Tijdens de landing regende het hard, zo melden Thaise luchtvaartfunctionarissen.

Lees ook:Somalische vrouw probeert vliegtuig te kapen in Nieuw Zeeland
Lees ook:Brandend vliegtuig crasht in Iran, geen doden
Lees ook:Vliegtuig met 3 Nederlanders crasht in Cuba, geen overlevenden
Lees ook:Vliegtuig in brand bij landing: 21 doden
Lees ook:Gecrasht vliegtuig vloog te hard

1 Reacties // Reageer

One thought on “vliegtuig crasht op Phuket, zeker 88 doden en 1 Nederlandse gewonde

  1. Jorn

    Heel bizar, maar vier weken geleden heb ik nog met One-Two-Go gevlogen van Phuket naar Bangkok. Zo’n vliegtuig gaat de hele dag op en neer, dus de kans is groot dat ik in dat zelfde McDonnell Douglas toestel gezeten heb.

    Die MD-82 vliegtuigen hebben de motoren achterop zitten en dat maakt ze volgens mij wat minder stabiel. Toen ik er vorige maand in zat, had het vliegtuig bij landen op Bangkok last van ‘cross wind’, dus het landen ging niet echt soepel. De piloot remde af en gaf telkens ook weer gas bij. Toen dacht ik nog, als ik dit overleef… heel bizar.

      /  

Comments are closed.