Brandend vliegtuig crasht in Iran, geen doden

iran crashIn Iran heeft een vliegtuig bij de landing op de luchthaven Mashhad vuur gevat. Daarbij raakten 55 mensen gewond, berichten de staatsmedia. Van de 157 passagiers raakten er 42 gewond naast de 13 bemanningsleden, aldus de lokale media. Het ongeval was mogelijk te wijten aan de slechte weersomstandigheden.

 

 Het toestel van de lokale luchtvaartmaatschappij Tabal van het type Tupolev 154 was in de stad Adaban in het zuidwesten van Iran opgestegen. De brand was bij de landing op de luchthaven Mashhad in het noordoosten van het land in de staart van het toestel uitgebroken. Terwijl de hulpdiensten de gewonden behandelden en naar ziekenhuizen brachten, begon een speciaal team van de civiele luchtvaartinspectie met het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De meeste gewonden hebben het ziekenhuis alweer verlaten.

Slecht zicht

De woordvoerder van het luchtverkeer in Iran, Reza Jafarzadeh, zei op de Iraanse televisie dat de piloot de landing in Mashhad aanvankelijk wegens het slechte weer en het slechte zicht had willen afbreken. Maar omdat een passagier aan boord zwaar ziek was geworden, had hij de landing toch gewaagd. Maar het achterste deel van het toestel vatte vuur en de linkervleugel brak af, zei de woordvoerder.

Lees ook:Vliegtuig breekt na uitglijder
Lees ook:vliegtuig crasht op Phuket, zeker 88 doden en 1 Nederlandse gewonde
Lees ook:RyanAir toestel van de landingsbaan, 186 gewonden
Lees ook:Geslaagde noodlanding vliegtuig zonder voorwiel live op Japanse tv
Lees ook:Somalische vrouw probeert vliegtuig te kapen in Nieuw Zeeland

Geen reacties // Reageer