Vliegtuig breekt na uitglijder

INDONESIA WEST PAPUA PLANE CRASHEen vliegtuig met een honderdtal passagiers aan boord is bij de landing in Indonesië van de landingsbaan geraakt. Minstens twintig mensen raakten gewond. Er vielen als bij wonder geen doden, want het toestel brak in stukken en belandde in een rivier.

De Boeing 737 van de Indonesische maatschappij Merpati probeerde onder een striemende regenval te landen op de luchthaven van Manokwari, maar raakte van de piste af, brak in stukken en belandde zo’n 200 meter verder in een ondiepe rivier. De 103 passagiers en zes bemanningsleden overleefden het ongeval. Twintig van hen werden met breuken en hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Slechte reputatie

Het ongeval in Manokwari, de hoofdstad van de provincie West-Papoea, zou volgens de autoriteiten deels te wijten zijn aan een combinatie van de hevige regenval en de mist. De Indonesische luchtvaart geniet geen al te beste reputatie. Drie jaar geleden zette de Europese Unie alle 51 luchtvaartmaatschappijen uit het land op haar zwarte lijst. Vorig jaar besloten de Europeanen om vier maatschappijen opnieuw toe te laten in het Europese luchtruim.

INDONESIA-AIR-ACCIDENT

Lees ook:Toeristen gewond na bootcrash in Shanghai
Lees ook:Drie trein ongelukken in India, 10 doden en 45 gewonden
Lees ook:Meer dan 100 doden door overstromingen in India en Bangladesh
Lees ook:Indonesische luchtvaartmaatschappijen op zwarte lijst
Lees ook:Beste reistijd Midden Oosten: Jordanië

Geen reacties // Reageer