Drie trein ongelukken in India, 10 doden en 45 gewonden

treinongeluk_indiaVanmorgen vonden in Uttar Pradesh, in het noorden van India, drie treinbotsingen plaats. Ten minste 10 mensen werden gedood en ongeveer 45 mensen raakten. Dichte mist is de oorzaak van de ongevallen.

 

Het eerste ongeval gebeurde nabij Sarai Bhupat, een stad ongeveer 250 kilometer ten zuidwesten van Lucknow, hoofdstad van de staat Uttar Pradesh. Een expresstrein botste er met een passagierstrein. Daarbij vielen tien gewonden, van wie drie ernstig.

 

Bij een botsing 45 minuten later op 80 kilometer ten zuidwesten van Lucknow kwamen tien mensen om het leven. “37 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, twaalf in kritieke toestand”, aldus een politieverantwoordelijke. Aan boord van de treinen waren zowat 2.000 passagiers.

 

Een derde ongeval, tussen een passagierstrein en een locomotief, gebeurde niet ver van de stad Allahabad, ook in de staat Uttar Pradesh. Daarbij vielen drie gewonden.

 

Het Indiase spoornetwerk staat niet bekend als de meeste veilige. Er gebeuren vaker ongelukken met treinen. Maar drie op één dag is wel erg veel. De Indiase spoorwegen vervoeren dagelijks ongeveer 18,5 miljoen passagiers. Er gebeuren elk jaar zowat 300 ongevallen.

Lees ook:Doden bij busongeluk Nepal
Lees ook:Toeristen gedood bij terroristische aanslag in India
Lees ook:Brandend vliegtuig crasht in Iran, geen doden
Lees ook:20-duizend eurostar reizigers gestrand
Lees ook:Geen toeristen gedood bij aanslag in India

Geen reacties // Reageer