Indonesische luchtvaartmaatschappijen op zwarte lijst

Alle luchtvaartmaatschappijen uit Indonesië, waaronder Garuda, zijn niet meer welkom in de Europese Unie, omdat ze onveilig zijn. De Europese Unie waarschuwt toeristen in Indonesië evenmin gebruik van de luchtvaartmaatschappijen te maken.

Het besluit komt na een reeks incidenten met diverse luchtvaartmaatschappijen. In februari stortte een vliegtuig neer bij Sulawesi. Diezelfde maand brak een vliegtuig na een harde landing. In maart stortte een vliegtuig neer in Yogyakarta.

 

Momenteel vliegt geen van de Indonesische luchtvaartmaatschappijen op Europa, maar Garuda was van plan volgend jaar weer te gaan vliegen.

Toeristen worden afgeraden in Indonesië met Indonesische luchtvaartmaatschappijen te vliegen. Aangezien Indonesië bestaat uit vele eilanden die vaak alleen per vliegtuig bereikbaar zijn, levert dit voor de reisorganisaties grote problemen op. Wanneer een reiziger een reis geboekt heeft naar Sulawesi of Flores dan ontkom je niet aan een vlucht met een Indonesische maatschappij. Java, Bali en Sumatra zijn gelukkig wel bereikbaar met 'buitenlandse' luchtvaartmaatschappijen maar wanneer je een rondreis maakt over meerdere eilanden wordt het al problematisch. Reisorganisaties zijn druk met het zoeken van alternatieven voor de reizigers die een rondreis hebben geboekt met binnenlandse vluchten.

Lees ook:Vliegtuig breekt na harde landing
Lees ook:Indonesie wil maatregelen na gebroken vliegtuig
Lees ook:Vliegtuig breekt na uitglijder
Lees ook:Doden door aardverschuivingen op Flores
Lees ook:Groepsreizen Indonesie Singlereizen Bali & Lombok Rondreis Bali Lombok

Geen reacties // Reageer