Mambo rondreizen jongeren in Slovenie, Kroatie, Italie en Thailand, single reizen of samen met vrienden op vakantie

Een van de populairste artikelen op Travel.blog.nl is ‘verre avontuurlijke groepsreizen zijn steeds populairder bij jongeren’, waarin te lezen valt dat jongeren vooral met leeftijdsgenoten willen reizen. Groepsreizen worden steeds populairder bij jongeren. Reisorganisatie Mambo speelt als een van de weinige reisorganisaties in op de wens van jonge reizigers om groepsreizen over de hele wereld te organseren speciaal voor jongeren te organiseren. Vanaf 17 jaar kun je met Mambo al op jongeren rondreis naar Thailand en vanaf 20 jaar kun je naar landen als Marokko, Costa Rica, Zuid Afrika en Sri Lanka. De reisorgansiatie heeft dit jaar voor het eerst leeftijdsgrenzen ingesteld op haar reizen; reizen voor 17-28, 20-39 en 25-39 jaar.

Mambo heeft er bewust voor gekozen om 40+ ers niet meer toe te laten op de reizen. Een gewaagde keuze, die tijdens de Vakantiebeurs wel wat weerstand opriep bij de ‘oudjes’, maar door de jongeren werd toegejuichd. De medewerkers van Mambo merken een flinke toename aan vraag naar verre reizen, en dan vooral van jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Dit was een groep die voorheen geen verre reizen bij Mambo boekte. Op verzoek van velen is er onlangs voor gekozen om bij een groot aantal rondreizen de leeftijdsgroep 25-39 te verruimen naar 20-39 jaar.

Bij de reizen van Mambo boekt ongeveer de helft van de reizigers alleen en de anderen samen met een vriend of vriendin. Er gaan relatief weinig stelletjes mee. Reizigers die aleen boeken doen dat vooral omdat vrienden andere vakantiewensen hebben of geen geld hebben om een verre reis te gaan maken.

Hoe oud zijn mijn medereizigers?’ is de meest gestelde vraag door reizigers die geïnteresseerd zijn in het reisaanbod van Mambo, een reisorganisatie gespecialieerd in actieve & avontuurlijke groepsreizen in Europa en ver weg. De reizen van Mambo werden altijd al geboekt door twintigers en dertigers, maar om aan de grote vraag naar reizen met leeftijdsgenoten te voldoen stelt Mambo vanaf 2008 leeftijdscategorieën in.

Bij het boeken van de reis maakt de groepsreiziger zich vooral druk om de medereizigers. De angst dat de groep niet leuk is overheerst en is voor velen een reden om niet met een groepsreis mee te gaan. In de praktijk blijkt echter dat de groep meestal 100% meevalt. Vrijwel iedereen, die voor het eerst een groepsreis maakt vindt de drempel om een groepsreis te boeken behoorlijk hoog. Het is goed te verklaren waarom de groepen vrijwel altijd leuk zijn. Groepsreizigers zijn sociaal ingesteld en kiezen voor dezelfde reis, waardoor de groep een gezamenlijke interesse heeft. Daarnaast bindt de gezamelijke beleving de groep, waardoor het na een paar dagen lijkt alsof je elkaar al jaren kent.

Vrijwel iedereen die een groepsreis bij Mambo boekt vraagt voor boeking de groepssamenstelling na. Twintigers en dertigers vinden het belangrijk om met leeftijdsgenoten op reis te gaan. Om die reden heeft Mambo in de nieuwe zomerbrochures leeftijdscategorieën ingesteld. Opvallend is dat reizigers tussen de 20 en 39 jaar, die geen groepsreis boeken, aangeven dat niet te doen, omdat ze bij de meeste reisorganisaties constateren dat de groepssamenstelling qua leeftijd sterk uiteenloopt.

Steeds meer jonge reizigers ontdekken dat het reizen in groepsverband vele voordelen kent. Door de toenemende individualisering in de samenleving zijn reizigers juist tijdens de vakantie steeds vaker op zoek naar sociale contacten.

Lees ook:Verre avontuurlijke groepsreizen steeds populairder bij jongeren
Lees ook:verre groepsreizen steeds populairder bij jongeren
Lees ook:Verre reizen & rondreizen steeds populairder bij jongeren
Lees ook:Let’s get Together, nieuw reisconcept voor alleengaanden bij Mambo Reizen
Lees ook:Tips groepsreizen: kies een groepsreis die bij je past qua doelgroep, leeftijdscategorie en manier van reizen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mambo rondreizen jongeren in Slovenie, Kroatie, Italie en Thailand, single reizen of samen met vrienden op vakantie

  1. vincent van loon

    Goed idee van Mambo om reizen speciaal voor twintigers en dertigers te organiseren. Reisorganisaties richten zich naast geografie ook op de gezinssamenstelling, zo zijn er reizen voor singles, koppels en gezinnen met kinderen. Het is jammer dat niet meer reisorganisatie reizen aanbieden voor bepaalde leeftijdscategorieen.

    Vincent van Loon
    http://www.rondreis.biz

      /  

Comments are closed.