Parijs de populairste stedentrip

Uit een poll van Gasamen.nl bleek dat Parijs verreweg de populairste stedentrip is. Nederlanders kiezen sowieso voor de traditionele bestemmingen zoals Londen, Berlijn en Rome. Maar de Franse hoofdstad stond voor de Hollanders met stip op nummer een!

Ondanks het groeiende aanbod van stedentripbestemmingen zoeken
stedentrippers met name de vertrouwde steden op, zo blijkt uit het
onderzoek. Parijs heeft niet alleen prachtige bezienswaardigheden, het is ook niet ver weg. Voor Londen moet je immers vliegen of met de boot, Berlijn is toch wel een eindje rijden maar naar Parijs kan je met de auto, bus of trein.

Wie zin heeft in een ander soort stedentrip moet eens kijken naar Praag, Boedapest of Krakow. Deze steden moet je snel bezoeken, voordat het massatoerisme of de invoering van de euro ze verpest. 

Lees ook:Berlijn en Boedapest goedkoopst voor stedentrip
Lees ook:Eurostar voert extra trein in tussen Brussel en Londen
Lees ook:Rijd met een Trabant door Berlijn
Lees ook:London en Parijs populairste hotelbestemmingen
Lees ook:Met de AutoSlaap Trein naar Slovenië en Kroatië

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Parijs de populairste stedentrip

  1. Stephane Kolijn

    Ok Parijs is echt prachtig maar ook zo ongelooflijk duur. Ik vind het persoonlijk jammer dat een stad zoals Brugge niet tussen deze populaire bestemmingen genoemd wordt. Het is veel dichter bij de deur,ongelooflijk mooi en interessant en veel goedkoper. Wij zijn net terug van ons prachtig familiehotel in Brugge en ik zou direct opnieuw vertrekken. Het is echt prachtig wandelen door Brugge en fietsen kan je er ook al door de polders naar Nederland op. Ik verkies Brugge daar hoef je tenminste niet de helft van je reis op te offeren op een vliegveld.

      /  
  2. Stephane Kolijn

    oh ja en als je in brugge bent, ons hotel was Oud Huis de Peellaert

      /  

Comments are closed.