Overlevenden aardbeving Haiti vandaag terug naar Nederland

airport port au princeTwaalf tot vijftien Nederlandse overlevenden van de aardbeving op Haïti zullen vandaag weer voet op Nederlandse bodem zetten. Verwacht wordt dat zij rond half twee op het vliegveld in Eindhoven zullen landen. Het vliegtuig is vertrokken vanaf Curaçao. Een woordvoerder van de coördinerende alarmcentrale Mondial Assistance heeft dat vandaag laten weten. Een tweede groep Nederlanders vliegt vandaag met een Belgisch militair vliegtuig uit Haïti naar Brussel. Het toestel was vanmorgen nog niet vertrokken.

 

Ook zullen er zeker 56 Haïtiaanse adoptiekinderen versneld naar Nederland komen, zo liet minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin weten. Het betreft hier kinderen die al toegewezen waren aan Nederlandse adoptieouders en waar de rechter een positief oordeel over geveld heeft. Het wachten was alleen nog op de juiste papieren.

 

Het besluit om de kinderen versneld naar Nederland te halen, is genomen vanwege de zorgwekkende situatie op het eiland. De kinderen kunnen Haïti nu sneller verlaten en naar hun Nederlandse pleegouders komen. Het is nog niet bekend wanneer de kinderen precies naar Nederland komen. Dit zal de Nederlandse Adoptiestichting en de Vereniging Wereldkinderen in overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken bepalen.

 Het blijft onduidelijk of de aardbeving in Haïti ook Nederlanders het leven heeft gekost. Buitenlandse Zaken wil eerst wachten op de identificatie.

Lees ook:Vliegtuig met adoptiekinderen onderweg naar Nederland
Lees ook:Alle vermiste Nederlanders in Chili terecht
Lees ook:Nog geen contact met 54 Nederlanders in Chili
Lees ook:Nog 18 Nederlandse toeristen vermist op Haiti
Lees ook:Haiti: dood 4 Nederlanders en 3 adoptiekinderen bevestigd, nog 3 vermisten

Geen reacties // Reageer