Jasper Schuringa is de held van 2009 – uitslag poll

jasper_schuringa_heldJasper Schuringa is de held van 2009, zo blijkt uit een peiling van deze travelblog. De 32-jarige Nederlander Jasper Schuringa heeft naar eigen zeggen de aanslag verijdeld op vlucht NW 253 op 25 december 2009 van Schiphol naar Detroit. Jasper Schuringa wierp zich op de Nigeriaanse terrorist de Nigeriaanse terrorist Umar Farouk Abdulmuttalab en hield die in een houdgreep tot na de landing. Daarbij werd hij zelf licht gewond: bij zijn heldenactie verbrandde Schuringa zijn handen. Jasper kreeg door zijn actie en zijn optreden in de media daarna een heldenstatus in zowel de VS als Nederland. Maar is Jasper wel een held? Een kleine meerderheid ( 52%) van de 155 respondenten vind van wel, 38% vind hem geen held en 10% heeft geen mending.  

 

De uitslag van de poll:

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Lees ook:Jasper Schuringa de held van 2009?
Lees ook:Nederlander Jasper Schuringa voorkomt aanslag op vliegtuig Northwest
Lees ook:Jasper Schuringa doet zijn verhaal in De Wereld Draait Door en gaat samen met Eyeworks een documentaire maken
Lees ook:Neerstorten vliegtuig grootste angst tijdens vliegen
Lees ook:Bodyscans of geen bodyscans?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jasper Schuringa is de held van 2009 – uitslag poll

  1. Erik

    Ik snap de hele commotie omtrent Jasper Schuringa niet zo goed. Het was natuurlijk een daadkrachtig optreden, maar daarmee heeft hij toch geen aanslag verijdeld. De aanslag was al mislukt, de bom kon hij waarschijnlijk niet opnieuw ontsteken. Jasper deed het in eerste instantie uit vrees voor zijn eigen leven en als hij het niet gedaan hadden waarschijnlijk even later de stewardessen het vuur wel met een brandblusser gedoofd. De ambitie van de terrorist was al gebroken. Hij stond zelf in enigszins in brand, was in de veronderstelling dat hij eigenlijk al dood had moeten zijn. Misschien spreekt een mogelijke terroristische aanslag wel erg tot de verbeelding in deze tijd.

      /  
  2. Jeseni

    Nederlandse nuchterheid heeft vaak een vervelend trekje. Je bagatelliseert er snel mee. Je hoort over een daadkrachtig optreden van een landgenoot en plotseling moet er worden afgedongen op de daad. Je baseert je kritiek op het feit dat dit niet gebeurt is en dat niet… nou logisch toch… het is mede door Jasper verijdeld.Feiten: Jasper heeft opgetreden en een zelfmoordterrorist tegengehouden. Het bleken echte explosieven te zijn. Feit Jasper nam het initiatief en vervolgens werd er geblust. Er waren wel degelijk explosieven op Umar Farouk Abdulmutallab gevonden.
    Waarom geen vraag over de veiligheidsmaatregelen? Ik draag dat soort spullen niet met me mee.

      /  

Comments are closed.