Jasper Schuringa doet zijn verhaal in De Wereld Draait Door en gaat samen met Eyeworks een documentaire maken

jasper_schuringa_heldVandaag stond de aflevering van De Wereld Draait Door (DWDD) volledig in het teken van Jasper Schuringa, de held van vlucht Northwest Airlines vlucht 253 van Amsterdam naar Detroit op eerste kerstdag. Jasper vertelde aan Matthijs van Nieuwkerk in chronologische volgorde over het overmeesteren van de Nigeriaanse terrorist, de ondervragingen door de FBI en de media hype die daarna ontstond. Jasper Schuringa heeft er bewust voor gekozen om in één keer uitgebreid zijn verhaal te doen en daarna een media stilte te houden. Aan het einde van de uitzending had Jasper Schuringa nog een primeur te melden. Jasper gaat namelijk samen met Eyeworks, de productiemaatschappij van Reinout Oerlemans, een documentaire maken over vlucht NW 253. Jasper is van beroep filmmaker en gaat de rol van producer vervollen, maar krijgt zelf ook een rol in de documentaire.  

bekijk de uitzending:

‘De held van vlucht 253′ was in één klap wereldnieuws. Hij was in Amerika onder meer te zien bij CNN, maar dook al snel onder omdat de hectiek hem te groot werd. Schuringa krijgt elke dag verzoeken vanuit de hele wereld om zijn verhaal te doen. ,,Hoewel het allemaal nauwelijks te bevatten is, besef ik dat wat ik heb meegemaakt heel bijzonder is. Daarom wil ik graag voor iedereen, inclusief mezelf, de gebeurtenis zo gedetailleerd mogelijk reconstrueren zodat iedereen zelf kan zien wat er gebeurde.”

De televisieproducent liet weten dat hij het verhaal weliswaar uit de media kende, maar dat het nog veel meer indruk op hem maakte toen Schuringa het zelf vertelde. ,,Wij zijn vereerd dat Jasper juist met ons deze gebeurtenis wil gaan vastleggen.” De heldhaftige Amsterdammer, zelf ook filmmaker van beroep, zal nauw betrokken zijn bij het maken van de documentaire. Volgens Oerlemans hebben vooral Britse en Amerikaanse zenders al belangstelling getoond voor de film.

Lees ook:Jasper Schuringa is de held van 2009 – uitslag poll
Lees ook:Nederlander Jasper Schuringa voorkomt aanslag op vliegtuig Northwest
Lees ook:Jasper Schuringa de held van 2009?
Lees ook:Neerstorten vliegtuig grootste angst tijdens vliegen
Lees ook:Abdulmutallab : 20 terroristen staan klaar om vliegtuigen op te blazen

Geen reacties // Reageer