Thalys tussen Amsterdam en Parijs rijdt morgen niet door treinongeluk in België

trein ongeluk buizingenWie morgen met de trein naar België of met de Thalys naar Parijs wilt reizen kan zijn reis beter uitstellen. Vandaag botsten twee treinen frontaal op elkaar in Buizingen, vlakbij Brussel. Hierbij vielen zeker 18 doden en 55 mensen raakte gewond. De ravage is groot en de bergingswerkzaamheden zullen enige tijd in beslag nemen.

 

De Thalys tussen Amsterdam en Parijs zal in ieder geval ook morgen (dinsdag) niet rijden. Dat liet een woordvoerder van NS Hispeed, de exploitant van de treindienst, maandag weten. “Er kunnen nog geen hogesnelheidstreinen rijden”, aldus de woordvoerder. Voor morgen geldt dan ook een negatief reisadvies. “Mensen die een kaartje hebben kunnen dit kosteloos wijzigen of annuleren”. Dinsdag krijgt Hispeed te horen of de treinen woensdag weer wel kunnen rijden. “Afhankelijk van de situatie”.

Vandaag waren al honderden reizigers gedupeerd omdat de treinreizen in verband met het ongeval bij Halle geannuleerd werden. Ook de Eurostartreinen tussen Brussel en het Verenigd Koninkrijk rijden morgen niet, wel is er een beperkte dienstregeling tussen Lille en stations in het Verenigd Koninkrijk. De Benelux–treinen rijden wel gewoon.

Het treinongeluk gebeurde vanmorgen kort na half negen. Twee passagierstreinen botsten frontaal op elkaar. De ene trein reed vanuit Leuven naar ’s Gravenbrakel, de andere van Quiévrain naar Luik. De twee treinen zijn deels langs elkaar geschoven, één treinstel ligt gekanteld op een naastgelegen spoor.

Het is nog niet precies duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De gouverneur van Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, zei vanmorgen tegen de Belgische omroep VRT dat een van de machinisten waarschijnlijk een rood sein heeft gemist. Het zicht werd enigszins bemoeilijkt door lichte sneeuwval. Lichtgewonde treinreizigers werden vanochtend opgevangen in ‘Turncentrum Start 65’ in Buizingen.

Lees ook:Thalys naar Parijs gaat weer rijden. Eurostar nog niet
Lees ook:20-duizend eurostar reizigers gestrand
Lees ook:KLM annuleert alle zaterdag vluchten
Lees ook:Stakingen België brengen reizigers in problemen
Lees ook:Eurostar treinen rijden weer door Kanaaltunnel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Thalys tussen Amsterdam en Parijs rijdt morgen niet door treinongeluk in België

  1. Pingback: Thalys naar Parijs gaat weer rijden. Eurostar nog niet | Travel