Toegang Christusbeeld in Rio de Janiero afgesloten wegens modderstromen

Door zware regenval van de afgelopen dagen hebben verschillende modderstromen de toegang tot het wereldberoemde Christus de Verlosser-standbeeld in Rio de Janeiro afgesloten, meldden Braziliaanse media. Toeristen krijgen momenteel geen doorgang; pas op zaterdag zal het bezoekersverkeer weer worden vrijgegeven.

Zowel de toegang tot de weg als de rails van de spoorwegen, die naar de Corcovadoberg leiden, werden bedolven. Bovendien blokkeren omgevallen bomen de doorgang. De spoorlijn zal naar verwachting maximaal 10 dagen afgesloten zijn. De werkmaatschappij klaagt over enorme financiële verliezen.

De zware regenval heeft in Rio de Janeiro tot overstromingen en aardverschuivingen geleid. Tot nu toe werden 246 lichamen geborgen, meer dan 100 mensen worden nog vermist. In de hele deelstaat Rio de Janeiro zijn ongeveer 12.000 mensen dakloos geworden.

Het 38 meter hoge beeld van Christus met de uitgestrekte armen is waarschijnlijk het grootste art deco sculptuur in de wereld. De 1145 ton zware figuur werd na vijf jaar bouwtijd ingehuldigd in 1931. Inmiddels is het is een van de beroemdste bouwwerken ter wereld. Meer dan een miljoen toeristen gaan ieder jaar naar de 710 meter hoge Corcovadoberg. In juli 2007 werd het standbeeld van Christus tot een van de “Zeven Nieuwe Wereldwonderen” gekozen.

Lees ook:Bedevaartsoord Lourdes staat blank
Lees ook:Minstens 56 doden door overstromingen in Rio de Janiero
Lees ook:Metershoge golven teisteren Aziatische kusten
Lees ook:Zeven doden door lawines in Italie; hoog lawinegevaar in de Alpen
Lees ook:2000 toeristen zitten vast in Machu Picchu in Peru door hevige regenval en modderstromen.

Geen reacties // Reageer