Transavia en Arkefly bereiden zich voor op opengaan luchtruim. Volg de vluchtstatus op internet en kom niet naar Schiphol!

arkefly1Ook de Nederlandse chartermaatschappijen Transavia, Martinair en Arkefly bereiden zich voor op het opengaan van het luchtruim, maar waarschuwen voor te veel optimisme bij passagiers. “De overheid heeft besloten het Nederlandse luchtruim beperkt vrij te geven vanaf dinsdag 20 april 08.00 uur. Hierdoor wordt er een beperkt aantal vluchten mogelijk en blijven er operationele restricties gelden (zoals gunstige weersomstandigheden en daglicht)”. De situatie blijft onzeker. Bij veranderende weersomstandigheden kan het luchtruim zomaar weer gesloten worden.

Transavia

Transavia verwacht vanaf morgen een beperkt deel van de vluchten uit te kunnen voeren. “Dat kan betekenen dat uw vlucht ofwel volgens planning wordt uitgevoerd, maar helaas ook vertraagd, gewijzigd, of geannuleerd kan worden. Op de website zullen wij de laatste status van de vluchten publiceren”.

Transavia.com is zich aan het voorbereiden op het weer volledig open gaan van het luchtruim en de uitvoering van haar vluchtschema. “Komt u a.u.b. niet naar de luchthaven maar volg de informatie op de website over status van uw vlucht. Wij verwachten laat op de avond (rond 24.00 uur) meer informatie. Deze is te raadplegen via transavia.com

Arkefly

Arkefly gaat morgen twee vluchten uitvoeren.

OR 485; Amsterdam – Hurghada
OR 486; Hurghada – Amsterdam

Andere geplande Arkefly vluchten waren al geannuleerd:

Dit zijn de volgende vluchten:
OR 355; Amsterdam – Fortaleza – Natal
OR 356; Fortaleza – Natal – Amsterdam
OR 491; Amsterdam – Sharm el Sheik
OR 492; Sharm el Sheik – Amsterdam
OR 723; Amsterdam – Antalya
OR 724; Antalya – Amsterdam
OR 721; Amsterdam – Antalya
OR 722; Antalya – Amsterdam

De actuele status van vluchten is te volgen via de veel gestelde vragen pagina op Arkefly.nl

Arkefly verwacht vanaf woensdag de vluchten weer volgens schema uit te kunnen voeren.

Arkefly benadrukt dat reizigers voor vertrek de informatie op Schiphol.nl moeten raadplegen voor de actuele vertrektijden. “Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 070 3071111”.

Lees ook:Vandaag geen vluchten van en naar Schiphol. Oa. KLM, Transavia, Martinair en Arkefly cancellen zaterdagvluchten.
Lees ook:Transavia: onduidelijk of er vanmiddag gevlogen kan worden
Lees ook:Easyjet hervat vluchten vanaf woensdagochtend
Lees ook:Na luchtruim Engeland ook luchthavens Ierland open
Lees ook:Arkefly vliegt in 2010 naar 3 bestemmingen in Brazilie; Fortaleza, Natal en João Pessoa

Geen reacties // Reageer