Arkefly vliegt weer op schema

arkeflyVanaf woensdag 21 april vliegt ArkeFly weer grotendeels op schema.
Op enkele wijzigingen na, voert de airline haar vluchten zoals gebruikelijk uit. ArkeFly repatrieert momenteel 4000 gestrande reizigers vanuit het buitenland en verwacht aanstaande vrijdag 95 procent van deze reizigers naar Nederland te hebben vervoerd,

Grote operatie om passagiers eerder terug te krijgen

Sinds het luchtruim donderdag gesloten werd, probeerde Arkefly waar mogelijk gasten die in het buitenland waren gestrand, met toestellen van ArkeFly naar luchthavens te vliegen die nog open waren. Van daaruit werden ze per bus naar Nederland vervoerd. Het lastige hierbij was dat luchthavens door de steeds veranderende omstandigheden het ene moment open leken, terwijl ze een uur later alsnog werden gesloten. Hierdoor moest de vlucht- en busplanning steeds worden aangepast. Uiteindelijk lukte het om afgelopen donderdag twee vluchten op de luchthaven Basel/Mulhouse te laten landen, één vlucht op de luchthaven van Alicante (zondag) en in de nacht van zondag op maandag één op Barcelona. Van daaruit werden reizigers met bussen naar Nederland gebracht.

Lees ook:Transavia en Arkefly bereiden zich voor op opengaan luchtruim. Volg de vluchtstatus op internet en kom niet naar Schiphol!
Lees ook:Vandaag geen vluchten van en naar Schiphol. Oa. KLM, Transavia, Martinair en Arkefly cancellen zaterdagvluchten.
Lees ook:Schiphol en Rotterdam Airport dicht door nieuwe aswolk
Lees ook:30 mensen onwel door rook in Arkefly vliegtuig
Lees ook:Schiphol nog open. Groot aantal luchthavens in Ierland en Engeland dicht door nieuwe aswolk

Geen reacties // Reageer