doden bij noodweer in Noord Italië

noodweerIn het noorden van Italië zijn dit weekend drie mensen omgekomen bij overstromingen en aardverschuivingen, die werden veroorzaakt door zwaar onweer met hagel. Tussen Milaan en Pavia kwamen een vader en zijn zoon om toen een boom omviel en zij door het water werden meegesleurd. In een dal nabij Bergamo maakte een man een dodelijke val toen hij tijdens een onweer op zijn dak was geklommen om een stelling te stabiliseren. Bij Sondrio in Lombardije moesten zowat 300 mensen in veiligheid gebracht worden wegens modderstromen en overstromingen.


Tornado
In de omgeving van Brescia en Cremona raasde gisteravond een tornado door het gebied, waardoor zeker 45 gezinnen hun beschadigde huis moesten verlaten. Ook raakten acht vliegtuigen beschadigd. Veel bomen knakten of vielen om, waardoor wegen en gebouwen schade ondervonden, ook in de omgeving van Milaan.

Noodtoestand
In heel Noord-Italië werd voor miljoenen schade aangericht. De zwaarst getroffen regio is Friuli in het noordoosten, waar de noodtoestand werd uitgeroepen.

Lees ook:Drie doden bij noodweer Italie
Lees ook:2000 toeristen zitten vast in Machu Picchu in Peru door hevige regenval en modderstromen.
Lees ook:Minstens 56 doden door overstromingen in Rio de Janiero
Lees ook:Metershoge golven teisteren Aziatische kusten
Lees ook:Vrijpartij in Zuid Afrika loopt fataal af

Geen reacties // Reageer