Krokodil voor Franse kust blijkt groot stuk hout

krokodilHet is een dag lang verboden geweest om te zwemmen langs de Kanaalkust omdat er een krokodil in zee zou zwemmen. Zeilers bij Boulogne-sur- Mer hadden gemeld dat er een enorm beest om hun boten cirkelde. Later kwamen er ook meldingen van andere getuigen.

Vrijdag werd het reptiel opgemerkt in de buurt van zeilboten bij de haven van Boulogne-sur-Mer, waarna de lokale autoriteiten voor alle zekerheid besloten rode vlaggen op de stranden te hijsen.

De krokodil zou koers gezet hebben naar Groot-Brittannië, dus ook daar mocht niet gezwommen worden. Brandweer, politie en leger gingen op zoek en de badgasten werden gewaarschuwd in het Engels en Frans.

Alle dierentuinen en reptielencentra in de buurt kregen de vraag na te kijken of ze een krokodil missen. Een grootschalige zoektocht is gestart door politie, brandweer en ook het leger. Volgens de Franse kustwacht gaat het echter gewoon om een drijvend stuk hout. Eerder deze week werden een aantal Franse stranden gesloten omdat er een haai gezien zou zijn. Het bleek om een dolfijn te gaan.

Uiteindelijk bleek dat het om een groot stuk drijvend hout ging.

Lees ook:Toeristen in Australië schrikken van krokodil
Lees ook:Aanslag drugsbende in Mexicaans toeristenoord Cancun voorkomen
Lees ook:Olievlek voor kust Vietnam
Lees ook:De meest vervuilde rivier ter wereld
Lees ook:3 toeristen dood door noodweer op Corsica

1 Reacties // Reageer

One thought on “Krokodil voor Franse kust blijkt groot stuk hout

  1. Morris

    Leuk als je daar op vakantie bent :) Ik dacht dat krokodillen koudbloedig zijn, dan kunnen ze toch niet echt actief zijn in koud water?

      /  

Comments are closed.