De meest vervuilde rivier ter wereld

De krant "The Daily Mail" heeft een artikel over de waarschijnlijk meest vervuilde rivier ter wereld; de Citarum rivier in West Java, Indonesie. Zelfs de locals vissen niet meer in de rivier. Dat is te ongezond en het is lucratiever om al het afval dat in de rivier drijft (flessen, hout, kapotte tv's) te verzamelen. Ook dat is niet gezond om te doen, maar met 'n beetje geluk verdien je er drie euro mee.

Wil je meer foto's zien; check dit.

Het is eigenlijk ook niet zo gek dat het niet zo schoon is, er wonen negen miljoen mensen in de buurt en vijfhonderd fabrieken gebruiken de rivier als dumpplaats voor al hun chemisch afval. Een advies: niet zwemmen!

Lees ook:Bergbeklimmers Mount Everest moeten afval mee terug nemen
Lees ook:Plekken met gekke bekken
Lees ook:Filmpje noodlanding vliegtuig op Hudson rivier
Lees ook:Vrijwilligers ruimen zo’n 6 ton afval op van Vlaamse stranden
Lees ook:Hotelreport: Stadsherberg in Sneek

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De meest vervuilde rivier ter wereld

  1. kees

    verschrikkelijk!!! Het word tijd dat die mensen daar eens wat van beschaving bijgespijkerd krijgen, en de zooi opruimen. Armoede vind ik ZEKER geen excuus voor zo`n bende, zeker niet in `n olie rijk land als Indonesie

      /  
  2. dirk

    als een maatschappij “levende wezens” niet beter kunnen dan op zulk een manier omgaan met het leven “de natuur”, zouden ze die beter uitroeien en de natuur misschien teruggeven aan de dieren ! schande voor een “ontwikkeld iets”.

      /  
  3. Johan

    Ongeloofelijk. Indonesie, Java. Een van de mooiere gebieden op deze aarde, En daarbij een land wat door olie geen tekort heeft aan geld.

    Is er dan Echt niks te doen aan zulke walchelijke uitwissen van menselijke bevolking?

    Laat de wereld DAAR is iets aan doen, ipv miljarden weggooien in een irakese bodemlose put, of urenlang zeiken over niks zoals hier in Nederland.

      /  
  4. sema

    manyakmisiniz la saaiii

      /  

Comments are closed.